Tort cu crema de branza si struguri

Portii
15
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu crema de branza si struguri

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 6 linguri nucă
  • un praf de copt
  • un vârf linguriţă sare
  • pentru crema de brânză:
  • 250 g cremă mascarpone
  • 150 g frişcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriţă cafea măcinată
  • 1 pliculeţ ness
  • pentru crema ganache:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 g frişcă lichidă
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 500 ml apă
  • 1 linguriţă esenţă rom
  • 3 linguri zahăr
  • pentru ornat:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Cremă de brânză
  • Nucă rumenită şi măcinată
  • Struguri albi
  • Flori de zahăr
  • Zahăr colorat

Mod de preparare

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi

Mod de preparare:
Pentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină.
Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă, pe foaie de copt. Se coace la foc mic 30 de minute sau până se rumeneşte. Se lasă la răcit.

Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.

Pentru crema de brânză, se bate frişca lichidă, dar nu prea tare, apoi se încorporează în crema mascarpone, se adaugă şi zahărul, cafeaua şi nessul şi se amestecă uşor cu o spatulă.

Pentru crema ganache, se încălzeşte pe foc mic frişca lichidă, având grijă să nu fiarbă. Se dă de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi se amestecă bine să se topească. Se lasă la răcit, apoi se amestecă aşa cum facem în mod obişnuit cu frişca, până devine consistentă. Dacă vi se pare prea dulce, se poate adăuga şi o lingură cu nucă.

Se taie tortul în două foi, se umple cu jumătate din crema de brânză, se adaugă crema ganache, se presară încă o lingură cu nucă, boabe de struguri tăiate în jumătăţi şi despieliţate, apoi se adaugă capacul tortului. Se îmbracă în crema de brânză rămasă, se ornează cu frişcă bătută în prealabil, boabe de struguri, floricele de zahăr şi zahăr colorat.

Portii: 15
Timp total: aprox 3 ore

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tort-anca-2017.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca si crema de budinca
1
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Hajos teszta (Haiose)
3
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Prajitura cu crema de vanilie, mousse de visine si crema de mascarpone cu ciocolata alba
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de vanilie, mousse de visine si crema de mascarpone cu ciocolata alba

O prajitura atat de MINUNATA, fara zahar? Da, se poate dragilor, se poate datorita lui Green Sugar! Am mai folosit acest...

Prajitura cu crema de vanilie, mousse de visine si crema de mascarpone cu ciocolata alba
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread