Tort 2 in 1

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

Ingrediente blaturi:
16 oua
8 linguri zahar
12 linguri faina
1 lingurita cacao
3 linguri nuca macinata
1 lingura pesmet
1 plic praf de copt
Ingrediente crema :
400 ml lapte
6 linguri faina
500 gr rama (cub)
400 gr zahar
2 plic vanilie
1 fiola esenta rom
1 lingura praf cafea naturala
2 linguri cacao
20 ml esenta visine (sirop visine)

Mod de preparare

Preparare blaturi:
Piscot simplu:
Din 8 oua facem un piscot simplu. Adica, batem albusurile spuma, galbenusurile le frecam spuma cu 8 linguri de zahar le amestecam si adaugam cele 8 linguri de faina si 1/2 plic praf de copt. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor.

Piscot cu nuca:
Frecam spuma 8 galbenusuri cu 8 linguri zahar si il adaugam la cele 8 albusuri batute spuma. Adaugam apoi 4 linguri faina, 3 linguri nuca macinata, 1 lingurita cacao, 1 lingura pesmet si cealalta jumatate de praf de copt. Turnam compozitia in tava unsa si o dam la cuptor.

Preparare crema:

Intr-o craticioara punem cele 6 linguri de faina si 400 gr zahar. Adaugam treptat cei 400 ml lapte rece amestecand sa nu se firmeze cocoloase. Punem la fiert avand grija sa nu ni se prinda de fundul cratitei. Deci necesita sa fie amestecat mereu pana crema se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa pana raceste complet.

Cei 500 gr rama se mixeaza cu mixerul si se adauga la crema fiarta cand e racita. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se imparte in doua cantitatea rezultata.

In jumate de crema punem 1 plic zahar vanilat, 1 fiola esenta rom si 20 ml sirop visine. Crema rezultata va avea o tenta rozalie.

In cealalta jumatate de crema punem 1 plic zahar vanilat, 1 fiola esenta rom, 1 lingura praf cafea naturala si 2 linguri cacao. Crema obtinuta va fi neagra.

Asamblare:

Dupa ce am copt piscoturile le lasam sa raceasca apoi pe lungime taiem ambele blaturi. Jumatatile de blat le taiem din nou dar de aceasta data pe latime le vom taia. Astfel vom obtine 8 bucati de piscoturi, 4 bucati albe, 4 bucati negre. Blaturile albe le vom unge cu crema neagra. Blaturile negre le ungem cu crema rozalie.

Incepem cu un blat alb uns cu crema neagra, la capatul ei asezam un blat negru uns cu crema rozalie in asa fel incat sa fie suprapus peste blatul alb cam 2-3 centrimetri si incepem sa rulam inspre noi blaturile.

Cum rulam la capatul dinspre noi va fi blatul alb asezam iar un blat negru la 2-3 cm peste acesta si continuam sa rulam apoi asezam blat alb, ..., si tot asa pana obtinem o sucitura ca un balot. Cand am terminat de rulat blaturile taiem balotul in jumate si astfel obtinem 2 tortulete.

Acoperim tortuletele cu glazura de ciocolata si ornam fiecare dupa imaginatia proprie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort 2 in 1" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  16.02.2010 20:17:26

fiecare cu preferintele lui :P :)) alexz

alexz_09dk
•  16.02.2010 19:37:11

Presupun ca e foarte gustos dar nu si aspectuos.

cameliastefania
•  07.11.2009 17:33:42

Frumos, migalos si delicios!

Leila
•  14.11.2008 00:09:03

Multumesc de apreciere Lucia :*

lucia_bp
•  13.11.2008 20:35:18

Doamne...dar este o bunatate de nedescris !!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort 2 in 1