Tort 2 in 1

Complexitate
redusa
Tort 2 in 1

Ingrediente

  • Ingrediente blaturi:
  • 16 oua
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente crema :
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri faina
  • 500 gr rama (cub)
  • 400 gr zahar
  • 2 plic vanilie
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 lingura praf cafea naturala
  • 2 linguri cacao
  • 20 ml esenta visine (sirop visine)

Mod de preparare

Preparare blaturi:
Piscot simplu:
Din 8 oua facem un piscot simplu. Adica, batem albusurile spuma, galbenusurile le frecam spuma cu 8 linguri de zahar le amestecam si adaugam cele 8 linguri de faina si 1/2 plic praf de copt. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor.

Piscot cu nuca:
Frecam spuma 8 galbenusuri cu 8 linguri zahar si il adaugam la cele 8 albusuri batute spuma. Adaugam apoi 4 linguri faina, 3 linguri nuca macinata, 1 lingurita cacao, 1 lingura pesmet si cealalta jumatate de praf de copt. Turnam compozitia in tava unsa si o dam la cuptor.

Preparare crema:

Intr-o craticioara punem cele 6 linguri de faina si 400 gr zahar. Adaugam treptat cei 400 ml lapte rece amestecand sa nu se firmeze cocoloase. Punem la fiert avand grija sa nu ni se prinda de fundul cratitei. Deci necesita sa fie amestecat mereu pana crema se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa pana raceste complet.

Cei 500 gr rama se mixeaza cu mixerul si se adauga la crema fiarta cand e racita. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se imparte in doua cantitatea rezultata.

In jumate de crema punem 1 plic zahar vanilat, 1 fiola esenta rom si 20 ml sirop visine. Crema rezultata va avea o tenta rozalie.

In cealalta jumatate de crema punem 1 plic zahar vanilat, 1 fiola esenta rom, 1 lingura praf cafea naturala si 2 linguri cacao. Crema obtinuta va fi neagra.

Asamblare:

Dupa ce am copt piscoturile le lasam sa raceasca apoi pe lungime taiem ambele blaturi. Jumatatile de blat le taiem din nou dar de aceasta data pe latime le vom taia. Astfel vom obtine 8 bucati de piscoturi, 4 bucati albe, 4 bucati negre. Blaturile albe le vom unge cu crema neagra. Blaturile negre le ungem cu crema rozalie.

Incepem cu un blat alb uns cu crema neagra, la capatul ei asezam un blat negru uns cu crema rozalie in asa fel incat sa fie suprapus peste blatul alb cam 2-3 centrimetri si incepem sa rulam inspre noi blaturile.

Cum rulam la capatul dinspre noi va fi blatul alb asezam iar un blat negru la 2-3 cm peste acesta si continuam sa rulam apoi asezam blat alb, ..., si tot asa pana obtinem o sucitura ca un balot. Cand am terminat de rulat blaturile taiem balotul in jumate si astfel obtinem 2 tortulete.

Acoperim tortuletele cu glazura de ciocolata si ornam fiecare dupa imaginatia proprie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.