Tiramisu reţetă originală o reteta veche italiana, sotiei mele ii place foarte mult
Pentru crema:
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana ce zaharul e aproape dizolvat (mixerul da rezultate), se adauga branza mascarpone si se mai amesteca cu mixerul inca 1 minut. In crema rezultata se pun cateva picaturi de esenta de vanilie si se amesteca.
Albusurile se bat cu mixerul pana se obtine o spuma tare (daca se doreste se pot adauga inca 3 linguri de zahar in albusuri).
Spuma obtinuta se toarna peste crema din braza si galbenusuri si se omogenizeaza cu o lingura de lemn, nu prea mult ca o sa-si piarda din volum.
Cafeaua se prepara si se lasa la racit, daca e cafea naturala fiarta trebuie decantata si pusa in alt vas. l cafea se adauga vinul, amaretto (50 pana la 100ml din fiecare)
Un bol sau tava de sticla (diametru 25 cm si inaltime 10 cm), se unge fundul vasului cu putina crema dupa care se pune un rand de piscoturile inmuiate in prealabil in cafea (timp de inmuiere a buscoturilor 3-5 secunde), piscoturile trebuie asezate unul langa altul, fara spatiu intre ele, (crema ramasa se imparte in 2 parti egale) se pune un strat de crema, inca un rand de piscoturi si inca un strat de crema. Deasupra se presara cacao.
Se acopera cu folie si se lasa la frigider peste noapte. Dar si dupa 4-6 ore se poate servi.
Sa aveti pofta!
Am incercat prima data aceasta prajitura acum 2 ani pentru Craciun si sincer nu prea mi-a iesit. Era super buna la gust dar...
Prajitura Valurile DunariiDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii