Tiramisu (varianta Originala)

Postat pe: 28-02-2011
(0)

Ingrediente

3 oua
6 linguri de zahar (linguri de supa)
esenta de vanilie (lichida)
500 g branza mascarpone
200 g de piscoturi
cafea 400-500 ml (cafea tare naturala sau expresso)
vin Marsala
Lichior Amaretto
cacao

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
E o reteta veche italiana, sotiei mele ii place foarte mult

Pentru crema:
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana ce zaharul e aproape dizolvat (mixerul da rezultate), se adauga branza mascarpone si se mai amesteca cu mixerul inca 1 minut. In crema rezultata se pun cateva picaturi de esenta de vanilie si se amesteca.

Albusurile se bat cu mixerul pana se obtine o spuma tare (daca se doreste se pot adauga inca 3 linguri de zahar in albusuri).

Spuma obtinuta se toarna peste crema din braza si galbenusuri si se omogenizeaza cu o lingura de lemn, nu prea mult ca o sa-si piarda din volum.

Cafeaua se prepara si se lasa la racit, daca e cafea naturala fiarta trebuie decantata si pusa in alt vas. l cafea se adauga vinul, amaretto (50 pana la 100ml din fiecare)

Un bol sau tava de sticla (diametru 25 cm si inaltime 10 cm), se unge fundul vasului cu putina crema dupa care se pune un rand de piscoturile inmuiate in prealabil in cafea (timp de inmuiere a buscoturilor 3-5 secunde), piscoturile trebuie asezate unul langa altul, fara spatiu intre ele, (crema ramasa se imparte in 2 parti egale) se pune un strat de crema, inca un rand de piscoturi si inca un strat de crema. Deasupra se presara cacao.

Se acopera cu folie si se lasa la frigider peste noapte. Dar si dupa 4-6 ore se poate servi.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tiramisu (varianta Originala)" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua
vin

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tiramisu (varianta Originala)