Tiramisu reţetă originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar (linguri de supa)
  • esenta de vanilie (lichida)
  • 500 g branza mascarpone
  • 200 g de piscoturi
  • cafea 400-500 ml (cafea tare naturala sau expresso)
  • vin Marsala
  • Lichior Amaretto
  • cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală o reteta veche italiana, sotiei mele ii place foarte mult

Pentru crema:
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana ce zaharul e aproape dizolvat (mixerul da rezultate), se adauga branza mascarpone si se mai amesteca cu mixerul inca 1 minut. In crema rezultata se pun cateva picaturi de esenta de vanilie si se amesteca.

Albusurile se bat cu mixerul pana se obtine o spuma tare (daca se doreste se pot adauga inca 3 linguri de zahar in albusuri).

Spuma obtinuta se toarna peste crema din braza si galbenusuri si se omogenizeaza cu o lingura de lemn, nu prea mult ca o sa-si piarda din volum.

Cafeaua se prepara si se lasa la racit, daca e cafea naturala fiarta trebuie decantata si pusa in alt vas. l cafea se adauga vinul, amaretto (50 pana la 100ml din fiecare)

Un bol sau tava de sticla (diametru 25 cm si inaltime 10 cm), se unge fundul vasului cu putina crema dupa care se pune un rand de piscoturile inmuiate in prealabil in cafea (timp de inmuiere a buscoturilor 3-5 secunde), piscoturile trebuie asezate unul langa altul, fara spatiu intre ele, (crema ramasa se imparte in 2 parti egale) se pune un strat de crema, inca un rand de piscoturi si inca un strat de crema. Deasupra se presara cacao.

Se acopera cu folie si se lasa la frigider peste noapte. Dar si dupa 4-6 ore se poate servi.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.