Tiramisu reţetă originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar (linguri de supa)
  • esenta de vanilie (lichida)
  • 500 g branza mascarpone
  • 200 g de piscoturi
  • cafea 400-500 ml (cafea tare naturala sau expresso)
  • vin Marsala
  • Lichior Amaretto
  • cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală o reteta veche italiana, sotiei mele ii place foarte mult

Pentru crema:
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana ce zaharul e aproape dizolvat (mixerul da rezultate), se adauga branza mascarpone si se mai amesteca cu mixerul inca 1 minut. In crema rezultata se pun cateva picaturi de esenta de vanilie si se amesteca.

Albusurile se bat cu mixerul pana se obtine o spuma tare (daca se doreste se pot adauga inca 3 linguri de zahar in albusuri).

Spuma obtinuta se toarna peste crema din braza si galbenusuri si se omogenizeaza cu o lingura de lemn, nu prea mult ca o sa-si piarda din volum.

Cafeaua se prepara si se lasa la racit, daca e cafea naturala fiarta trebuie decantata si pusa in alt vas. l cafea se adauga vinul, amaretto (50 pana la 100ml din fiecare)

Un bol sau tava de sticla (diametru 25 cm si inaltime 10 cm), se unge fundul vasului cu putina crema dupa care se pune un rand de piscoturile inmuiate in prealabil in cafea (timp de inmuiere a buscoturilor 3-5 secunde), piscoturile trebuie asezate unul langa altul, fara spatiu intre ele, (crema ramasa se imparte in 2 parti egale) se pune un strat de crema, inca un rand de piscoturi si inca un strat de crema. Deasupra se presara cacao.

Se acopera cu folie si se lasa la frigider peste noapte. Dar si dupa 4-6 ore se poate servi.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Paste fusilli cu sos si masline
2
Paste

Paste fusilli cu sos si masline

Paste fusilli cu sos si masline
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
3
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Ciorba de pui cu smantana
5
Parteneri
Tarta cu mere si suc
Bucataras.RO

Tarta cu mere si suc

Imi plac tartele de orice fel,mai ales daca au mere :D

Tarta cu mere si suc
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia