Tiramisu reţetă originală cu Aroma de Cremovo

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă originală cu Aroma de Cremovo

Ingrediente

  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 6 galbenusuri de ou
  • 250 gr zahar
  • 500 gr mascarpone
  • cacao cit este necesara
  • cafea concentrata cit este nescesara
  • Lichior de oua cu vin Marsala in cantitate egala cu cafeaua

Mod de preparare

Se face cafeaua si se lasa la racit.
Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si se adauga mascarpone amestecind bine ca sa se amestece perfect.

Intr-o tava de dimensiuni 18 cm * 28 cm * 6 cm asezam un strat de 15 piscoturi Savoiardi pe care le inmuiem rapid in cafeaua rece amestecata cu lichior.

Peste varsam jumatate din crema de zahr, galbenuse si mascarpone si apoi presaram cacao cu o sita /strecuratoare. Continuam cu restul de piscoturi inmuiate la fel ca si celelalte in cafea si lichior apoi restul de crema si din nou cacao.

Punem tava in frigider si lasam de pe o zi pe alta, servim rece.
La varianta Tiramisu reţetă originală inventata in anii '70 de catre Roberto (Loli) Linguanotto bucatar-cofetar la restaurantul " Alle Beccherie" din orasul italian Treviso, am adaugat Cremovo o bautura obtinuta din galbesu de ou, vin Marsala, alcool si zahar cine nu are poate sa puna numai Marsala.

In reteta inventata de Loli la inceputul anilor '70 nu exista frisca, smintina sau albusuri insa tot el la jumatatea anilor '70 in gelateria sa din Mestre (Venetia) incepe sa jongleze cu reteta originala si inlocuieste pe rind savoiarzii cu pandispan, Pandoro in varianta pentru sarbatorile de iarna, biscuiti si mascarpone cu ricotta, crema de patiserie, fisca batuta sau albuse batute spuma amestecate cu frisca.

In timp ce galbenusurile le inlocuieste cu faimosul Zabajone: lol: . Sui daca el a dat startul la modificari gopodinele si cofetarii au luat exemplu si fiecare pregateste reteta dupa gustul sau inlocuid sau adaugind cite ceva caci asa cum stim cu totii (doar suntem pe un forum al pasionatilor de arta culinara) Tiramisù (pe numele sau original in dialect Tiramesù) este cel mai cunoscut desert in toata lumea.

Eu nu puteam: wink: sa ramin mai prejos si deci am adaugat acest lichior de oua pregatit cu vin Marsala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele
Bucataras.RO

Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele

Iata inca o reteta cu motto-ul "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". ...

Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia