Tiramisu reţetă originală cu Aroma de Cremovo

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă originală cu Aroma de Cremovo

Ingrediente

  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 6 galbenusuri de ou
  • 250 gr zahar
  • 500 gr mascarpone
  • cacao cit este necesara
  • cafea concentrata cit este nescesara
  • Lichior de oua cu vin Marsala in cantitate egala cu cafeaua

Mod de preparare

Se face cafeaua si se lasa la racit.
Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si se adauga mascarpone amestecind bine ca sa se amestece perfect.

Intr-o tava de dimensiuni 18 cm * 28 cm * 6 cm asezam un strat de 15 piscoturi Savoiardi pe care le inmuiem rapid in cafeaua rece amestecata cu lichior.

Peste varsam jumatate din crema de zahr, galbenuse si mascarpone si apoi presaram cacao cu o sita /strecuratoare. Continuam cu restul de piscoturi inmuiate la fel ca si celelalte in cafea si lichior apoi restul de crema si din nou cacao.

Punem tava in frigider si lasam de pe o zi pe alta, servim rece.
La varianta Tiramisu reţetă originală inventata in anii '70 de catre Roberto (Loli) Linguanotto bucatar-cofetar la restaurantul " Alle Beccherie" din orasul italian Treviso, am adaugat Cremovo o bautura obtinuta din galbesu de ou, vin Marsala, alcool si zahar cine nu are poate sa puna numai Marsala.

In reteta inventata de Loli la inceputul anilor '70 nu exista frisca, smintina sau albusuri insa tot el la jumatatea anilor '70 in gelateria sa din Mestre (Venetia) incepe sa jongleze cu reteta originala si inlocuieste pe rind savoiarzii cu pandispan, Pandoro in varianta pentru sarbatorile de iarna, biscuiti si mascarpone cu ricotta, crema de patiserie, fisca batuta sau albuse batute spuma amestecate cu frisca.

In timp ce galbenusurile le inlocuieste cu faimosul Zabajone: lol: . Sui daca el a dat startul la modificari gopodinele si cofetarii au luat exemplu si fiecare pregateste reteta dupa gustul sau inlocuid sau adaugind cite ceva caci asa cum stim cu totii (doar suntem pe un forum al pasionatilor de arta culinara) Tiramisù (pe numele sau original in dialect Tiramesù) este cel mai cunoscut desert in toata lumea.

Eu nu puteam: wink: sa ramin mai prejos si deci am adaugat acest lichior de oua pregatit cu vin Marsala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu budinca si cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu budinca si cocos

Prajitura cu budinca si cocos
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa