Tiramisu reţetă originală adaptată

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală adaptată
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 400 gr mascarpone (cred ca poate foarte bine inlocuit cu urda prospata frecata bine pana cand devine o crema)
  • 400 gr cafea
  • aprox 300 gr piscoturi

Mod de preparare

Ca și la tiramisu reţetă originală, se prepară cafeaua si se pune la racit intr-un castron destul de larg incat sa putem sa inmuiem piscoturile pe toata lungimea lor fara sa avem dificultati.

Continuam cu separarea oualelor, scoase dinainte din frigider cu min. 1 ora. Galbenusul se freaca bine cu zaharul pana ce devine o crema. Albusurile se zbat bine pana ce devin o spuma alba consistenta (eu de obicei, pentru a vedea daca am batut bine albusurile, intorc castronul invers, daca nu cade albusul atunci e gata, daca da sa cada mai continui zbaterea lui). Crema de galbenusuri se combina cu mascarpone, adaugat putin cate putin. Dupa ce am terminat incorporarea mascarpone-lui incorporam albusurile, putin cate putin, dat de data asta treuie sa invartim toata crema cu o lingura de lemn dar nu energic in miscari.

Tava in care vom pune tiramisul nostru va trebui sa fie dreptunghiulara, de preferat, nu ne va sta in gat daca tava e ovala, va garantez, de marime potrivita.

Crema pe care am preparat-o mai sus va trebui sa o impartim in 3, deoarece vom avea 2 straturi de piscoturi.

Incepem sa punem in tava, prima data, un strat de crema, care il vom uniformiza pe toata tava, adaugam deasupra, fara sa apasam ii doar asezam usurel, piscoturile trecute foarte repede prin cafeaua racita, pentru mine foarte repede inseamna: se ia piscotul cu doua degete, se scufuda in cafea si se scoate foarte repede afara, in total toata operatiunea dureaza 2 secunde. Daca piscotul il vom lasa mai mult in cafea va deveni mai moale si toata prajitura va fi mai putin consistenta. Dupa mine aceasta este partea cea mai importanta din toata reteta. Adaugam un alt strat de crema, altul de piscoturi si sfarsim prin a pune un ultim strat de crema.

Tava se pune la frigider si se va minca a doua zi. Nu intrati in panica nu am uitat cacaua care se va pune strecurata printr-o sita, precum zaharul pudra pe prajituri, dupa ce tava a strat vreo 2 ore la frigider si s-a intarit un pic crema, formand un frumos strat maron de sub care nu trebuie sa vedem crema.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.