Tiramisu reţetă originală adaptată

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală adaptată
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 400 gr mascarpone (cred ca poate foarte bine inlocuit cu urda prospata frecata bine pana cand devine o crema)
  • 400 gr cafea
  • aprox 300 gr piscoturi

Mod de preparare

Ca și la tiramisu reţetă originală, se prepară cafeaua si se pune la racit intr-un castron destul de larg incat sa putem sa inmuiem piscoturile pe toata lungimea lor fara sa avem dificultati.

Continuam cu separarea oualelor, scoase dinainte din frigider cu min. 1 ora. Galbenusul se freaca bine cu zaharul pana ce devine o crema. Albusurile se zbat bine pana ce devin o spuma alba consistenta (eu de obicei, pentru a vedea daca am batut bine albusurile, intorc castronul invers, daca nu cade albusul atunci e gata, daca da sa cada mai continui zbaterea lui). Crema de galbenusuri se combina cu mascarpone, adaugat putin cate putin. Dupa ce am terminat incorporarea mascarpone-lui incorporam albusurile, putin cate putin, dat de data asta treuie sa invartim toata crema cu o lingura de lemn dar nu energic in miscari.

Tava in care vom pune tiramisul nostru va trebui sa fie dreptunghiulara, de preferat, nu ne va sta in gat daca tava e ovala, va garantez, de marime potrivita.

Crema pe care am preparat-o mai sus va trebui sa o impartim in 3, deoarece vom avea 2 straturi de piscoturi.

Incepem sa punem in tava, prima data, un strat de crema, care il vom uniformiza pe toata tava, adaugam deasupra, fara sa apasam ii doar asezam usurel, piscoturile trecute foarte repede prin cafeaua racita, pentru mine foarte repede inseamna: se ia piscotul cu doua degete, se scufuda in cafea si se scoate foarte repede afara, in total toata operatiunea dureaza 2 secunde. Daca piscotul il vom lasa mai mult in cafea va deveni mai moale si toata prajitura va fi mai putin consistenta. Dupa mine aceasta este partea cea mai importanta din toata reteta. Adaugam un alt strat de crema, altul de piscoturi si sfarsim prin a pune un ultim strat de crema.

Tava se pune la frigider si se va minca a doua zi. Nu intrati in panica nu am uitat cacaua care se va pune strecurata printr-o sita, precum zaharul pudra pe prajituri, dupa ce tava a strat vreo 2 ore la frigider si s-a intarit un pic crema, formand un frumos strat maron de sub care nu trebuie sa vedem crema.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura