Ca și la tiramisu reţetă originală, se prepară cafeaua si se pune la racit intr-un castron destul de larg incat sa putem sa inmuiem piscoturile pe toata lungimea lor fara sa avem dificultati.
Continuam cu separarea oualelor, scoase dinainte din frigider cu min. 1 ora. Galbenusul se freaca bine cu zaharul pana ce devine o crema. Albusurile se zbat bine pana ce devin o spuma alba consistenta (eu de obicei, pentru a vedea daca am batut bine albusurile, intorc castronul invers, daca nu cade albusul atunci e gata, daca da sa cada mai continui zbaterea lui). Crema de galbenusuri se combina cu mascarpone, adaugat putin cate putin. Dupa ce am terminat incorporarea mascarpone-lui incorporam albusurile, putin cate putin, dat de data asta treuie sa invartim toata crema cu o lingura de lemn dar nu energic in miscari.
Tava in care vom pune tiramisul nostru va trebui sa fie dreptunghiulara, de preferat, nu ne va sta in gat daca tava e ovala, va garantez, de marime potrivita.
Crema pe care am preparat-o mai sus va trebui sa o impartim in 3, deoarece vom avea 2 straturi de piscoturi.
Incepem sa punem in tava, prima data, un strat de crema, care il vom uniformiza pe toata tava, adaugam deasupra, fara sa apasam ii doar asezam usurel, piscoturile trecute foarte repede prin cafeaua racita, pentru mine foarte repede inseamna: se ia piscotul cu doua degete, se scufuda in cafea si se scoate foarte repede afara, in total toata operatiunea dureaza 2 secunde. Daca piscotul il vom lasa mai mult in cafea va deveni mai moale si toata prajitura va fi mai putin consistenta. Dupa mine aceasta este partea cea mai importanta din toata reteta. Adaugam un alt strat de crema, altul de piscoturi si sfarsim prin a pune un ultim strat de crema.
Tava se pune la frigider si se va minca a doua zi. Nu intrati in panica nu am uitat cacaua care se va pune strecurata printr-o sita, precum zaharul pudra pe prajituri, dupa ce tava a strat vreo 2 ore la frigider si s-a intarit un pic crema, formand un frumos strat maron de sub care nu trebuie sa vedem crema.
Pofta buna!!!
Aluaturi de casa Reteta am vazut-o la Laura Adamache. Imi place tare mult aluatul, e foarte fraged si se pastreaza asa chiar...
Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie)Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii