Tiramisu reţetă originală adaptată

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală adaptată
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 400 gr mascarpone (cred ca poate foarte bine inlocuit cu urda prospata frecata bine pana cand devine o crema)
  • 400 gr cafea
  • aprox 300 gr piscoturi

Mod de preparare

Ca și la tiramisu reţetă originală, se prepară cafeaua si se pune la racit intr-un castron destul de larg incat sa putem sa inmuiem piscoturile pe toata lungimea lor fara sa avem dificultati.

Continuam cu separarea oualelor, scoase dinainte din frigider cu min. 1 ora. Galbenusul se freaca bine cu zaharul pana ce devine o crema. Albusurile se zbat bine pana ce devin o spuma alba consistenta (eu de obicei, pentru a vedea daca am batut bine albusurile, intorc castronul invers, daca nu cade albusul atunci e gata, daca da sa cada mai continui zbaterea lui). Crema de galbenusuri se combina cu mascarpone, adaugat putin cate putin. Dupa ce am terminat incorporarea mascarpone-lui incorporam albusurile, putin cate putin, dat de data asta treuie sa invartim toata crema cu o lingura de lemn dar nu energic in miscari.

Tava in care vom pune tiramisul nostru va trebui sa fie dreptunghiulara, de preferat, nu ne va sta in gat daca tava e ovala, va garantez, de marime potrivita.

Crema pe care am preparat-o mai sus va trebui sa o impartim in 3, deoarece vom avea 2 straturi de piscoturi.

Incepem sa punem in tava, prima data, un strat de crema, care il vom uniformiza pe toata tava, adaugam deasupra, fara sa apasam ii doar asezam usurel, piscoturile trecute foarte repede prin cafeaua racita, pentru mine foarte repede inseamna: se ia piscotul cu doua degete, se scufuda in cafea si se scoate foarte repede afara, in total toata operatiunea dureaza 2 secunde. Daca piscotul il vom lasa mai mult in cafea va deveni mai moale si toata prajitura va fi mai putin consistenta. Dupa mine aceasta este partea cea mai importanta din toata reteta. Adaugam un alt strat de crema, altul de piscoturi si sfarsim prin a pune un ultim strat de crema.

Tava se pune la frigider si se va minca a doua zi. Nu intrati in panica nu am uitat cacaua care se va pune strecurata printr-o sita, precum zaharul pudra pe prajituri, dupa ce tava a strat vreo 2 ore la frigider si s-a intarit un pic crema, formand un frumos strat maron de sub care nu trebuie sa vedem crema.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Papricas de Cartofi cu Pui
4
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

Eu nu mananc,ca mie nu imi plac,am pregatit pentru prima oara, i-am facut pentru o prietena, toata lumea a zis ca au fost...

Ardei umpluti
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia