Dacă alegeți să faceți o rețetă diferită de Tiramisu reţetă originală și preferrați frișca în loc de mascarpone, iată varinata mea:
1. Se separa albusurile de galbenusuri dupa care se bat bine galbenusurile cu zaharul si se incorporeaza si smantana. Se amesteca bine si se lasa sa stea cateva minute.
2. Separat se bat albusurile spuma, dupa care se adauga si cele 2 plicuri de frisca (si intaritorul).
3. Se amesteca cele 2 compozitii de albusuri si galbenusuri si se dau la frigider pentru o ora si jumatate.
4. Se prepara cafeaua si se lasa sa se raceasca.
5. Dupa ce s-a racit, se inmoaie piscoturile in cafeaua (peste care s-a adaugat esenta de rom), insa nu foarte tare si se aseaza in tava.
6. Peste ele de pune un strat de crema, apoi un stat de piscoturi (si ele inmoiate in cafea), pana cand se termina atat piscoturile cat si crema. Se presara cacao si se dau la frigider.
Jumatate din piscoturi le pun la primul strat, iar cealalta jumatate la cel de-al doilea strat (si numai bine imi ajunge si crema).
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu