Dacă alegeți să faceți o rețetă diferită de Tiramisu reţetă originală și preferrați frișca în loc de mascarpone, iată varinata mea:
1. Se separa albusurile de galbenusuri dupa care se bat bine galbenusurile cu zaharul si se incorporeaza si smantana. Se amesteca bine si se lasa sa stea cateva minute.
2. Separat se bat albusurile spuma, dupa care se adauga si cele 2 plicuri de frisca (si intaritorul).
3. Se amesteca cele 2 compozitii de albusuri si galbenusuri si se dau la frigider pentru o ora si jumatate.
4. Se prepara cafeaua si se lasa sa se raceasca.
5. Dupa ce s-a racit, se inmoaie piscoturile in cafeaua (peste care s-a adaugat esenta de rom), insa nu foarte tare si se aseaza in tava.
6. Peste ele de pune un strat de crema, apoi un stat de piscoturi (si ele inmoiate in cafea), pana cand se termina atat piscoturile cat si crema. Se presara cacao si se dau la frigider.
Jumatate din piscoturi le pun la primul strat, iar cealalta jumatate la cel de-al doilea strat (si numai bine imi ajunge si crema).
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii