Ingrediente
● 4 oua |
● 200g smantana |
● 4 linguri zahar (pentru galbenusuri) |
● 6 linguri zahar (pentru albusuri) |
● 2 plicuri praf de frisca + intaritor |
● un pachet mare de piscoturi |
● 6 linguri cafea naturala |
● 3 cani apa |
● esenta de rom |
● cacao |
Mod de preparare
Dacă alegeți să faceți o rețetă diferită de Tiramisu reţetă originală și preferrați frișca în loc de mascarpone, iată varinata mea:
1. Se separa albusurile de galbenusuri dupa care se bat bine galbenusurile cu zaharul si se incorporeaza si smantana. Se amesteca bine si se lasa sa stea cateva minute.
2. Separat se bat albusurile spuma, dupa care se adauga si cele 2 plicuri de frisca (si intaritorul).
3. Se amesteca cele 2 compozitii de albusuri si galbenusuri si se dau la frigider pentru o ora si jumatate.
4. Se prepara cafeaua si se lasa sa se raceasca.
5. Dupa ce s-a racit, se inmoaie piscoturile in cafeaua (peste care s-a adaugat esenta de rom), insa nu foarte tare si se aseaza in tava.
6. Peste ele de pune un strat de crema, apoi un stat de piscoturi (si ele inmoiate in cafea), pana cand se termina atat piscoturile cat si crema. Se presara cacao si se dau la frigider.
Jumatate din piscoturi le pun la primul strat, iar cealalta jumatate la cel de-al doilea strat (si numai bine imi ajunge si crema).
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany