Ingrediente
● Deci este nevoie de |
● 7 oua ( galbenusuri) 4-5 linguri de vin marsala pentru gatit( special), 200 gr zahar |
● 1 cutie de mascarpone( 230 gr) |
● frisca batuta 5oo gr( se foloseste din aia vegetala ca sa nu lase apa sau se pune intaritor in frisca naturala) |
● piscoturi de sampanie aprox 48 bucati |
● 500 ml apa fierbinte |
● 8 lingurite de ness( cu varf sau poate chiar 9 lingurite) |
● 120 ml rom |
● 1 tava jena33x23 sau 30x20 cm |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min
Galbenusurile se bat pe aburi pentru 10 minute cu zaharul . Cand este aproape de a se lua de pe foc se pune cele 4 4-5 linguri de vin marsala de gatit si se amesteca. Se lasa la racit si apoi se pune in crema branza mascarpone, se amesteca cu mixerul si apoi se adauga frisca batutra si se amesteca cu lingura de sus in jos pentru a nu strica frisca. Apoi , separat intr-un vas se pune apa fierbinte cu cafeaua ness si rom dupa gust ( eu am pus 120 ml). Se pune tava la indemana si se iau piscoturile de sampanie pe rand , se afunda pentru o secunda in solutia concentrata de cafea si se aranjeaza in tava unul langa altul. Cand s-a acoperit tot fundul tavii se pune jumatate de crema si din nou se repata operatia cu piscoturile si a doua jumatate de crema deasupra. Se pudreaza cu cacao si se da la frigider pana a doua zi. Daca se tine la frigider peste noapte este mai buna si se taie perfect, nu curge , nu este moale, se poate pune chiar si in chese de hartie si aseza pe platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tiramisu cu rom si vin marsala" nu uita sa ii faci un review.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tiramisu cu rom si vin marsala" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 10.02.2009 01:16:39
Azi am trimis reteta ta de tiramisu unei prietene.
O sa te anunt de cum i-a iesit,