Tiramisu cu rom si vin marsala

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu cu rom si vin marsala

Ingrediente

  • Deci este nevoie de
  • 7 oua ( galbenusuri) 4-5 linguri de vin marsala pentru gatit( special), 200 gr zahar
  • 1 cutie de mascarpone( 230 gr)
  • frisca batuta 5oo gr( se foloseste din aia vegetala ca sa nu lase apa sau se pune intaritor in frisca naturala)
  • piscoturi de sampanie aprox 48 bucati
  • 500 ml apa fierbinte
  • 8 lingurite de ness( cu varf sau poate chiar 9 lingurite)
  • 120 ml rom
  • 1 tava jena33x23 sau 30x20 cm

Mod de preparare

Galbenusurile se bat pe aburi pentru 10 minute cu zaharul . Cand este aproape de a se lua de pe foc se pune cele 4 4-5 linguri de vin marsala de gatit si se amesteca. Se lasa la racit si apoi se pune in crema branza mascarpone, se amesteca cu mixerul si apoi se adauga frisca batutra si se amesteca cu lingura de sus in jos pentru a nu strica frisca. Apoi , separat intr-un vas se pune apa fierbinte cu cafeaua ness si rom dupa gust ( eu am pus 120 ml). Se pune tava la indemana si se iau piscoturile de sampanie pe rand , se afunda pentru o secunda in solutia concentrata de cafea si se aranjeaza in tava unul langa altul. Cand s-a acoperit tot fundul tavii se pune jumatate de crema si din nou se repata operatia cu piscoturile si a doua jumatate de crema deasupra. Se pudreaza cu cacao si se da la frigider pana a doua zi. Daca se tine la frigider peste noapte este mai buna si se taie perfect, nu curge , nu este moale, se poate pune chiar si in chese de hartie si aseza pe platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia