Terina cu Nuca de Cocos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 170 g nuca de cocos
  • 50 g migdale macinate
  • 250 g smintina lichida dulce
  • 3 foi gelatina
  • 30 g lichior de cocos
  • 200 ml lapte de cocos
  • 80 g zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 80 g smintina
  • 1 lingura de nuca de cocos prajita
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 170 de grade. Se tapeteaza o tava cu hirtie si se mai pregateste o forma de terina (e ca o forma de chec dar in sectiune nu e ca un trapez, ci e un semicerc).

Untul cu 60 g de zahar se freaca spuma, se adauga galbenusurile pe rind si ciocolata topita. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar (60g). o treime din bezeaua obtinuta se adauga la amestecul cu galbenus, cealalta cantitate de bezea se amesteca cu nuca de cocos si cu migdalele macinate.

Amestecul de galbenus si bezea se intinde in tava tapetata cu hirtie si se baga la cuptor pentru 25 de minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe o hirtie de copt pe care am presarat zahar. Se taie in 2 bucati, una mai mare si una mai mica.

Cu cea mare tapetam forma de terina (deci blatul impreuna cu hirtie cu tot), iar cealalta bucata de blat mai mica va forma baza terinei. Se lasa la racit.

Pentru crema se bate smintina frisca. Gelatina se inmoaie in apa si se dizolva in lichiorul de cocos putin incalzit. Lichiorul cu gelatina se amesteca la rindul lor cu bezeaua cu migdale si nuca si la sfirsit cu frisca batuta.

Cu crema obtinuta se umple terina peste blatul racit si se acopera cu capacul de blat ramas. Se da la frigider pentru cel putin 3 ore. se rastoarna si se orneaza cu ciocolata topita, nuca de cocos prajita si zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia