Terina cu Nuca de Cocos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 170 g nuca de cocos
  • 50 g migdale macinate
  • 250 g smintina lichida dulce
  • 3 foi gelatina
  • 30 g lichior de cocos
  • 200 ml lapte de cocos
  • 80 g zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 80 g smintina
  • 1 lingura de nuca de cocos prajita
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 170 de grade. Se tapeteaza o tava cu hirtie si se mai pregateste o forma de terina (e ca o forma de chec dar in sectiune nu e ca un trapez, ci e un semicerc).

Untul cu 60 g de zahar se freaca spuma, se adauga galbenusurile pe rind si ciocolata topita. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar (60g). o treime din bezeaua obtinuta se adauga la amestecul cu galbenus, cealalta cantitate de bezea se amesteca cu nuca de cocos si cu migdalele macinate.

Amestecul de galbenus si bezea se intinde in tava tapetata cu hirtie si se baga la cuptor pentru 25 de minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe o hirtie de copt pe care am presarat zahar. Se taie in 2 bucati, una mai mare si una mai mica.

Cu cea mare tapetam forma de terina (deci blatul impreuna cu hirtie cu tot), iar cealalta bucata de blat mai mica va forma baza terinei. Se lasa la racit.

Pentru crema se bate smintina frisca. Gelatina se inmoaie in apa si se dizolva in lichiorul de cocos putin incalzit. Lichiorul cu gelatina se amesteca la rindul lor cu bezeaua cu migdale si nuca si la sfirsit cu frisca batuta.

Cu crema obtinuta se umple terina peste blatul racit si se acopera cu capacul de blat ramas. Se da la frigider pentru cel putin 3 ore. se rastoarna si se orneaza cu ciocolata topita, nuca de cocos prajita si zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura