Cuptorul se incalzeste la 170 de grade. Se tapeteaza o tava cu hirtie si se mai pregateste o forma de terina (e ca o forma de chec dar in sectiune nu e ca un trapez, ci e un semicerc).
Untul cu 60 g de zahar se freaca spuma, se adauga galbenusurile pe rind si ciocolata topita. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar (60g). o treime din bezeaua obtinuta se adauga la amestecul cu galbenus, cealalta cantitate de bezea se amesteca cu nuca de cocos si cu migdalele macinate.
Amestecul de galbenus si bezea se intinde in tava tapetata cu hirtie si se baga la cuptor pentru 25 de minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe o hirtie de copt pe care am presarat zahar. Se taie in 2 bucati, una mai mare si una mai mica.
Cu cea mare tapetam forma de terina (deci blatul impreuna cu hirtie cu tot), iar cealalta bucata de blat mai mica va forma baza terinei. Se lasa la racit.
Pentru crema se bate smintina frisca. Gelatina se inmoaie in apa si se dizolva in lichiorul de cocos putin incalzit. Lichiorul cu gelatina se amesteca la rindul lor cu bezeaua cu migdale si nuca si la sfirsit cu frisca batuta.
Cu crema obtinuta se umple terina peste blatul racit si se acopera cu capacul de blat ramas. Se da la frigider pentru cel putin 3 ore. se rastoarna si se orneaza cu ciocolata topita, nuca de cocos prajita si zahar.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii