Terina cu Nuca de Cocos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 170 g nuca de cocos
  • 50 g migdale macinate
  • 250 g smintina lichida dulce
  • 3 foi gelatina
  • 30 g lichior de cocos
  • 200 ml lapte de cocos
  • 80 g zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 80 g smintina
  • 1 lingura de nuca de cocos prajita
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 170 de grade. Se tapeteaza o tava cu hirtie si se mai pregateste o forma de terina (e ca o forma de chec dar in sectiune nu e ca un trapez, ci e un semicerc).

Untul cu 60 g de zahar se freaca spuma, se adauga galbenusurile pe rind si ciocolata topita. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar (60g). o treime din bezeaua obtinuta se adauga la amestecul cu galbenus, cealalta cantitate de bezea se amesteca cu nuca de cocos si cu migdalele macinate.

Amestecul de galbenus si bezea se intinde in tava tapetata cu hirtie si se baga la cuptor pentru 25 de minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe o hirtie de copt pe care am presarat zahar. Se taie in 2 bucati, una mai mare si una mai mica.

Cu cea mare tapetam forma de terina (deci blatul impreuna cu hirtie cu tot), iar cealalta bucata de blat mai mica va forma baza terinei. Se lasa la racit.

Pentru crema se bate smintina frisca. Gelatina se inmoaie in apa si se dizolva in lichiorul de cocos putin incalzit. Lichiorul cu gelatina se amesteca la rindul lor cu bezeaua cu migdale si nuca si la sfirsit cu frisca batuta.

Cu crema obtinuta se umple terina peste blatul racit si se acopera cu capacul de blat ramas. Se da la frigider pentru cel putin 3 ore. se rastoarna si se orneaza cu ciocolata topita, nuca de cocos prajita si zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE
Bucataras.RO

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

Provocările continuă;) GreenSugar înlocuitor natural de zahăr, s-a dovedit din nou a fi la înălțime.

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate