Pregatim un aluat rapid din 150 g faina, 75 g unt 50 g zahar , sare si galbenusul. Facem o mingiuca o acoperim cu pelicula si o lasam cca o ora.
Se taie merele in sferturi (eu nu am facut asa dar am ajuns la concluzia ca e mai bine) si se stropesc cu lamaie. In tava punem 150 g zahar , o lingura de apa si punem pe foc la caramelizat , adaugam merele si untul (50 g) si lasam pe foc cca 15 minute, avem grija sa aranjam frumos merele dat fiind ca ele vor fi fatza prajiturii noastre.
Lasam merele la racit si intindem aluatul il punem peste merele racite gaurim cu varful unui cutit(cam 4 gaurele) si dam la cuptor 25-30 minute , mai lasam sa se raceasca 15 minute dupa care punem o farfurie peste tava si rasturnam tarta
E buna calduta cu un glob de inghetata de vanilie ... dar merge si fara ca sa nu ne ingrasam prea tare!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii