Tarta de Brinza (reteta Clasica)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 100g unt
  • Umplutura:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 750 g brinza dulce de prajituri
  • 250 ml lapte
  • vanilie
  • sare
  • facultativ: stafide inmuiate in rom
  • coaja de lamiie sau portocala

Mod de preparare

Se tapeteaza o forma de tort. Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se face mai intii blatul care se toarna in tava, dupa aceea se face umplutura si se toarna si ea in tava. Se coace aprox o ora. Daca se rumeneste prajitura prea devreme se acopera cu alufolie.
Se pudreaza cu zahar pudra din abundenta.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars