Tarta de Brinza (reteta Clasica)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 100g unt
  • Umplutura:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 750 g brinza dulce de prajituri
  • 250 ml lapte
  • vanilie
  • sare
  • facultativ: stafide inmuiate in rom
  • coaja de lamiie sau portocala

Mod de preparare

Se tapeteaza o forma de tort. Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se face mai intii blatul care se toarna in tava, dupa aceea se face umplutura si se toarna si ea in tava. Se coace aprox o ora. Daca se rumeneste prajitura prea devreme se acopera cu alufolie.
Se pudreaza cu zahar pudra din abundenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)