1. Preparam blatul mixand untul moale, la temperatura camerei cu zaharul si oul apoi adaugam faina amestecata cu amidonul. Se lasa 30 de minute la rece apoi se intinde in foaie potrivita dupa forma care o avem, indepartand surplusul de aluat si se da la copt 5 minute la foc iute apoi inca 10 la temperatura potrivita pana se rumeneste usor.
2. Se prepara crema astfel; separam qalbusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 6 linguri de zahar apoi se da deoparte.
Galbenusurile se amesteca cu un pic de sirop apoi se adauga amidonul amestecand continuu. Se toarna tot siropul si se pune la bain marin pana se ingroasa, amestecand continuu. Cand incepe sa se ingroasa se adauga bezeaua batuta si se mai lasa cca 5 minute, amestecand usor. Se opreste focul si se incorporeaza si untul ramas. Se toarna peste blatul copt, se decoreaza cu zmeura proaspata, apoi se pregateste jeleul conform instructiunilor de pe plic si se taorna cald deasupra zmeurei. Se da la rece cel putin 3 ore, de prefertat de seara pana dimineata.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii