Tarta cu Zmeura si Crema Aerata

Postat pe: 19-06-2016
(1)

Ingrediente

Blat:
150 g unt
200 g faina
50 g amidon de porumb
un ou
70 g zahar pudra
Crema aerata:
2 oua
200 ml sirop de zmeura (daca nu avem inlocuim cu lapte)
2 linguri de amidon de porumb
5 linguri de zahar
100 g unt
Decor:
250 g zmeura proaspata
1 plic Gelle tort
150 ml sirop de zmeura

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
1. Preparam blatul mixand untul moale, la temperatura camerei cu zaharul si oul apoi adaugam faina amestecata cu amidonul. Se lasa 30 de minute la rece apoi se intinde in foaie potrivita dupa forma care o avem, indepartand surplusul de aluat si se da la copt 5 minute la foc iute apoi inca 10 la temperatura potrivita pana se rumeneste usor.
2. Se prepara crema astfel; separam qalbusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 6 linguri de zahar apoi se da deoparte.
Galbenusurile se amesteca cu un pic de sirop apoi se adauga amidonul amestecand continuu. Se toarna tot siropul si se pune la bain marin pana se ingroasa, amestecand continuu. Cand incepe sa se ingroasa se adauga bezeaua batuta si se mai lasa cca 5 minute, amestecand usor. Se opreste focul si se incorporeaza si untul ramas. Se toarna peste blatul copt, se decoreaza cu zmeura proaspata, apoi se pregateste jeleul conform instructiunilor de pe plic si se taorna cald deasupra zmeurei. Se da la rece cel putin 3 ore, de prefertat de seara pana dimineata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu Zmeura si Crema Aerata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

soarece
•  23.06.2016 08:55:52

Arata foarte bine !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Zmeura si Crema Aerata