Unt de mere
- Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă;
- Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în când;
- După aproximativ o oră de stat în cuptor, se adaugă și zahărul și se amestecă;
- Se scot merele coapte din cuptor, se pasează bine și, folosind un blender de mână, se mixează până devin cremoase;
- Acum se introduc din nou în cuptor pentru încă 45 de minute, la foc mediu, timp în care se amestecă mai frecvent;
- În acest timp, compoziția începe să devină mai groasă;
- Când aproape este gata, se adaugă scorțișoara și se amestecă bine;
- Compoziția va căpăta textură mai untoasă după ce se răcește;
Blat de tartă
- Se mixează făina cu zahărul pudră și cu unul rece, din frigider;
- Treptat, se adaugă câte un gălbenuș de ou, mixând bine după fiecare;
- Apoi se adaugă și cele 3 linguri de apă;
- Aluatul obținut se infoliaza în plastic și se ține în frigider cel puțin 30 de minute;
- Apoi se lucrează pe blatul de lucru, se așează pe tava de tartă și se înțeapă cu o furculiță;
- Blatul se coace singur pentru aproximativ 10-12 minute, la foc mediu, până se rumenește puțin pe margini;
Crema de Mascarpone
- Se mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră;
- Se adaugă smântâna lichidă și se mixează bine;
- La sfârșit, se adaugă frișca nebătuta și se mixează până capătă textură fermă;
- Peste blatul de tartă copt, se adaugă un strat de unt de mere, apoi un strat de cremă de mascarpone;
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii