Unt de mere
- Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă;
- Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în când;
- După aproximativ o oră de stat în cuptor, se adaugă și zahărul și se amestecă;
- Se scot merele coapte din cuptor, se pasează bine și, folosind un blender de mână, se mixează până devin cremoase;
- Acum se introduc din nou în cuptor pentru încă 45 de minute, la foc mediu, timp în care se amestecă mai frecvent;
- În acest timp, compoziția începe să devină mai groasă;
- Când aproape este gata, se adaugă scorțișoara și se amestecă bine;
- Compoziția va căpăta textură mai untoasă după ce se răcește;
Blat de tartă
- Se mixează făina cu zahărul pudră și cu unul rece, din frigider;
- Treptat, se adaugă câte un gălbenuș de ou, mixând bine după fiecare;
- Apoi se adaugă și cele 3 linguri de apă;
- Aluatul obținut se infoliaza în plastic și se ține în frigider cel puțin 30 de minute;
- Apoi se lucrează pe blatul de lucru, se așează pe tava de tartă și se înțeapă cu o furculiță;
- Blatul se coace singur pentru aproximativ 10-12 minute, la foc mediu, până se rumenește puțin pe margini;
Crema de Mascarpone
- Se mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră;
- Se adaugă smântâna lichidă și se mixează bine;
- La sfârșit, se adaugă frișca nebătuta și se mixează până capătă textură fermă;
- Peste blatul de tartă copt, se adaugă un strat de unt de mere, apoi un strat de cremă de mascarpone;
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii