Tarta cu struguri

Postat pe: 18-10-2015
(0)

Ingrediente

Blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
4 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
o lingurita praf de copt
un praf de sare
Crema:
500 ml lapte
125 g zahar
3 galbenusuri
80 g unt
4 linguri faina
3 plicuri zahar vanilat
Decor:
struguri albi
un plic tort gelee

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Blat: separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Punem compozitia intr-o tava de tarta (28 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
Crema: intr-un vas cu fund dublu ,punem la fiert 400 ml lapte cu praful de sare . Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam restul de lapte si punem faina. Mixam si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte amestecand energic sa nu faca cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte ,adaugam untul si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.
Asamblare:intindem crema peste blatul de tarta , deasupra ornam cu struguri (eu am taiat boabele de struguri si le-am scos samburii), peste care turnam un plic de tort gelee preparat dupa instuctiunile de pe ambalaj.


Un desert simplu si gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu struguri" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu struguri