Smochinele se lasa de seara pana a doua zi in apa calduta! Se scurga bine in sita, apoi se usuca pe cat posibil cu hartie absorbanta! Se taie destul de grosolan se pun intr-un castron cu nuca (taiata tot mai grosolan, nu macinata) si cognacul!
Se lasa castronul acoperit asa circa doua ore. Eu am preparat smochinele pentru portie dubla si s-au conservat in frigider in borcan inchis ermetic cam 10 zile! Deci daca pregatiti smochinele nu trebuiesc folosite in ziua respectiva.
Intre timp pregatim aluatul si-l dam la frigider. Operatiunea asta dureaza cateva minute, este extrem de simplu de facut mai ales pentru cine are un robot! Eu il fac manual dar tot in cateva minute.
Se intinde aluatul (eu direct pe hartie de copt, asa se aseaza in tava fara probleme) si preparam umplutura in felul urmator:
Se bate untul spuma cu o treime din zahar (eu l-am impartit din ochi)apoi se adauga un praf de sare si scortisoara. Se adauga galbenusele unul cate unul albusele batute spuma cu restul de zahar. Se amesteca delicat cu miscari de jos in sus, se adauga faina, amestecul de smochine si nuci si se distribuie peste aluat.
Se da la cuptor la 180 de grade 50-60 de minute!
Dupa ce s-a racit putin am facut o glazura de ciocolata si am turnat deasupra.
N-am o reteta precisa de glazura, eu o fac cam din ochi punand intr-o craticioara la bain-marie ciocolata menaj, smantana pentru frisca, iar cand s-a topit ciocolata o bucatica de unt sa-i dea mai mult luciu! merge si un strop de esenta de rom.
Oricum cred ca fiecare are reteta de glazura de ciocolata preferata sau daca nu faceti ca mine.
Daca aveti copii sa nu va faceti probleme pentru cantitatea de cogniac folosita ca se evapaora complet la cuptor! Ramane doar aroma! Cine nu vrea totusi sa foloseasca alcool se poate aromatiza cu putina esenta de rom.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaÎnvață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autenticMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii