Tarta cu rubarba si migdale

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu rubarba si migdale

Ingrediente

  • 1 aluat de foietaj
  • 500 g rubarba
  • 1 lamaie
  • 200 g zahar
  • 50 g fulgi de migdale
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 50 g faina
  • 20 g amidon
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare

Se pune laptele intr-un vas pe foc impreuna cu vanilia taiata pe lung, iar dupa ce s-a infierbantat si batonul de vanilie si-a eliberat aroma, se scoate si se da vasul deoparte
Galbenusurile frecate cu zahar, se adauga faina cu amidon, dupa ce totul este omogenizat, se adauga cate putin lapte racit, se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase, apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa.
Se pune o folie alimentara direct peste crema sa nu se formeze crusta, apoi se lasa sa se raceasca.
Forme de tarta se capitoneaza cu aluat si se lasa deoparte.
Rubarba spalata, taiata rondele mici, se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zahar sucul de rodie si sucul de lamaie, iar dupa ce zaharul s-a topit si rubarba are aspectul unui gem, se da deoparte.
Cine doreste rubarba bucati, se lasa pe foc doar cat se topeste zaharul, apoi se strecoara siropul format.
In forma de tarta se pune crema, se niveleaza, deasupra rubarba, se niveleaza, apoi se presara fulgi de migdale si la cuptor va sta 20 min la 200 grade C.
Dupa ce s-a racit foarte bine, se scoate cu atentie din forma, se pune pe platou, se taie si se serveste.
Aceasta tarta este foarte buna consumata rece, de aceea sfatul meu e ca sa stea la frigider cateva ore sau pana a doua zi.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute