Tarta cu rodii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptaluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 100 ml apa
  • sare dupa gust
  • pt umplutura:
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 50 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 paharel de lichior de afine
  • 120 g boabe de rodie
  • dulceata de rodii dupa gust

Mod de preparare

Pentru inceput se unge forma de tarta cu unt si se pastreaza.Cuptorul se incinge la 190 grade.
Se prepara aluatul amestecand faina cu untul, cu sarea si cu apa.Se framantata bine,apoi se intinde foaie si se tapeteaza forma de tarta cu ea.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 20 minute.

Laptele se da in fiert.Aparte se amesteca ouale cu faina si cu zaharul.Se toarna compozitia peste lapte si se lasa la foc lent pana se ingroasa,amestecand incontinuu.Se adauga lichiorul de afine,se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se umple tarta(racita) cu preparatul anterior si se da la frigider pana se incheaga.
Se decoreaza tarta cu dulceata si cu boabele de rodie.

Daca nu gasiti in comert dulceata de rodii o puteti pregati acasa dupa urmatoarea reteta:
Se pun la foc 50 ml apa,50 ml lichior de rodie sau afine si 100 g zahar.Se lasa la fiert pana cand se ingroasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba
Bucataras.RO

Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba

O reteta ce mi-a rămas pe retina, de pe@Leckerschmecker. Bineînțeles că am adus câteva adăugiri a la...

Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola