Tarta cu Ricotta si Fructe Confiate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu Ricotta si Fructe Confiate

Ingrediente

  • 200 g biscuiti
  • 60 g unt
  • 500 g ricotta scursa bine
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri de apa foarte rece
  • 6 linguri faina
  • 100 g ananas confiat
  • 50 g stafide
  • coaja de lamaie dupa gust
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

1. Ananasul confiat se taie bucatele, fiecare dupa cum doreste.

2. Se separa albusurile de galbenusuri; albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar cand sunt mixate bine se adauga pe rand cate o lingura de apa foarte rece si se mai mixeaza 2 minute, dupa care se adauga pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 de grame si se bate albusul pana capata consistenta de bezea.

3. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas pana se deschid la culoare si isi maresc volumul.

4. Adaugam peste galbenusurile mixate: ricotta bine scursa, fructele confiate, faina, coaja de lamaie si vanilia, amestecand pana la omogenizare.

5. In compozitia cu ricotta adaugam albusurile batute, amestecand usor de jos in sus.

6. Peretii tavii se ung cu putin unt. Biscuitii se sfarma bucatele mici si se amesteca cu untul rece taiat cubulete (eu am folosit biscuiti coconitos caci rezulta o foaie cu un gust delicos de cocos, dar puteti folosi de exemplu biscuiti digestivi sau simpli). Compozitia rezultata se intinde ca o foaie, direct pe fundul tavii, folosind mainile.. Peste aceasta foaie se toarna crema de ricotta.

7. Se coace intr-o tava rotunda cu diametrul 24 cm, la 170°c, pentru 55 de minute. Eu atat am copt, cred ca depinde si de cuptor, dar cand e coapta se crapa putin la suprafata si capata o culoare maronie placuta.

8. Dupa ce s-a copt, se lasa sa ce raceasca in cuptorul intredeschis. Se scoate pe platou si se pudreaza cu zahar vanilinat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Budinca de chia - o gustare sanatoasa
3
Carte de bucate

Budinca de chia - o gustare sanatoasa

Budinca de chia este un desert sau o gustare sanatoasa si delicioasa, preparata din seminte de chia înmuiate în lichid (cum...

Budinca de chia - o gustare sanatoasa
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
4
Carte de bucate

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
5
Carte de bucate

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa

Pizza Margherita este o reteta clasica si simpla, perfecta pentru iubitorii de pizza. Realizata cu aluat proaspat, sos de...

Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasa
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa