-se freaca untul cu zaharul, apoi se pun pe rand galbenusurile si se freaca pana se obtine o pasta omogena si albicioasa, se adauga putin cate putin faina (eu am amestecat praful de copt in faina ), apoi romul sau coaja de lamaie un pic de sare iar la urma albusurile batute spuma.
- se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu unt, se niveleaza si se pun jumatatile de prune una langa alta cu adancitura in sus (bine spalate si curate in prealabil)
-presari zahar peste prune si dai la cuptor o juma de ora, la cuptorul preincalzit si daca se poate la nu foarte mare temperatura ca e prinde repede, trebuie sa fie frumos rumenita.
se lasa sa se raceasca si se taie in felii.
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu