Tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 1 lingurita vanilie
  • 80 gr unt
  • 70 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 270 gr faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1.2 kg mere
  • 3 pere (optional)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita vanilie
  • scortisoara
  • Pentru pandispan:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema mascarpone:
  • 500 gr mascarpone
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 3 linguri gem de zmeura
  • ciocolata rasa
  • zmeura pentru decor

Mod de preparare

Aluatul de tarta:
Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul.
Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat.
Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine mai tare, framantati cu mana.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios.
Il inveliti in folie, il dati la rece 30 de minute.
Umplutura:
Curatati merele, le dati pe razatoarea mare.
Daca puneti si pere, le curatati si le taiati cubuletele mici.
Intr-o cratita puneti untul, merele, perele si zaharul.
Transferati cratita pe foc, le lasati sa scada zeama.
Amestecati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il puneti peste mere, amestecati bine.
Dati compozitia deoparte, presarati scortisoara si amestecati.
Lasati sa se raceasca.
Pandispanul:
Galbenusurile le mixati cu zaharul.
Adaugati faina si vanilia.
Albusurile le bateti spuma, le adaugati peste galbenusuri, amestecati usor cu o paleta.
Scoateti aluatul de la rece, tapetati cu hartie de copt o tava de tarta cu diamentrul de 26 cm.
Puneti aluatul in tava si il intindeti bine.
Dati tava in cuptorul incins pentru 10 minute, la 180 de grade.
Scoateti tava din cuptor puneti merele, le nivelati, apoi pandispanul.
Introduceti iar tarta in cuptor pentru 15 minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Crema de mascarpone:
Mascarponele il mixati cu zaharul pudra si vanilia, pana obtineti o crema spumoasa.
Prajitura rece o ungeti cu gem de zmeura, apoi puneti crema de mascarpone cu o lingura (puteti folosi si un pos).
Deasupra presarati ciocolata rasa, puneti zmeura si dati tarta la rece 2-3 ore.
Se portioneaza si se serveste!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
2
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Cornulete cu Nuca II
3
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Prajitura Valurile Dunarii
4
Dulciuri

Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii
Drob in Foi de Clatite
5
Aperitive

Drob in Foi de Clatite

Drob in Foi de Clatite
Parteneri
Paste umplute
Bucataras.RO

Paste umplute

Paste umplute
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Mancare de stevie
Gustos.RO

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie