Tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • 1 lingurita vanilie
  • 80 gr unt
  • 70 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 270 gr faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1.2 kg mere
  • 3 pere (optional)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita vanilie
  • scortisoara
  • Pentru pandispan:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema mascarpone:
  • 500 gr mascarpone
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 3 linguri gem de zmeura
  • ciocolata rasa
  • zmeura pentru decor

Mod de preparare

Aluatul de tarta:
Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul.
Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat.
Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine mai tare, framantati cu mana.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios.
Il inveliti in folie, il dati la rece 30 de minute.
Umplutura:
Curatati merele, le dati pe razatoarea mare.
Daca puneti si pere, le curatati si le taiati cubuletele mici.
Intr-o cratita puneti untul, merele, perele si zaharul.
Transferati cratita pe foc, le lasati sa scada zeama.
Amestecati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il puneti peste mere, amestecati bine.
Dati compozitia deoparte, presarati scortisoara si amestecati.
Lasati sa se raceasca.
Pandispanul:
Galbenusurile le mixati cu zaharul.
Adaugati faina si vanilia.
Albusurile le bateti spuma, le adaugati peste galbenusuri, amestecati usor cu o paleta.
Scoateti aluatul de la rece, tapetati cu hartie de copt o tava de tarta cu diamentrul de 26 cm.
Puneti aluatul in tava si il intindeti bine.
Dati tava in cuptorul incins pentru 10 minute, la 180 de grade.
Scoateti tava din cuptor puneti merele, le nivelati, apoi pandispanul.
Introduceti iar tarta in cuptor pentru 15 minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Crema de mascarpone:
Mascarponele il mixati cu zaharul pudra si vanilia, pana obtineti o crema spumoasa.
Prajitura rece o ungeti cu gem de zmeura, apoi puneti crema de mascarpone cu o lingura (puteti folosi si un pos).
Deasupra presarati ciocolata rasa, puneti zmeura si dati tarta la rece 2-3 ore.
Se portioneaza si se serveste!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie