Tarta cu Mere `Conchi`

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • 1 pahar cu zahar
  • 1 pahar cu ulei
  • 1 pahar cu faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de unt
  • 1 iaurt de lamaie degresat
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • dulceata de caise

Mod de preparare

Se amesteca cu mixerul zaharul, uleiul, faina, oul, untul, iaurtul si drojdia desfacuta cu apa.

Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o forma de copt, iar pe deasupra se pun merele taiate rondele. Se da la cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 15 minute.

Dupa coacere se unge cu dulceata de caise.
I-am pun numele de conchi tartei dupa prietena ce m-a invatat s-o fac si care de atatea ori mi-a pregatit-o.

Este un deliciu la indemana oricui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa