Tarta cu Mascarpone

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu Mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 grame faina
  • 100 grame zahar
  • 100 grame miez de nuca tocata sau migdale
  • 1 plic de praf de copt
  • o lingura de ulei
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 grame mascarpone
  • 4 linguri cafea pregatita
  • 30 grame de zahar
  • Pentru insiropat:
  • o ceasca de cafea tare
  • Pentru decor:
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Pregatim blatul pentru inceput: batem albusurile spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu lingura de ulei, adaugam zaharul vanilat si coaja de lamaie. Peste aceasta compozitie punem albusurile, faina si miezul de nuca sau migdale macinate. Amestecam cu grija de sus in jos, doar vrem ca blatul sa fie pufos.

Turnam aluatul rezultat intr-o forma rotunda si dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul acestuia iese perfect curata.

Lasam blatul sa se raceasca si intre timp ne ocupam de crema. Amestecam o cutie de mascarpone cu cele patru linguri de cafea pregatita si 30 de grame de zahar. Din loc in loc infigem o scobitoare in blat, deoarece il pregatim de o insiropare. Cu o lingura insiropam suprafata blatului cu cafea sau ciocolata calda (dupa preferinta). Grosimea blatului depinde mult de forma pe care o folosim la copt. Deasupra blatului punem crema de mascarpone.

Urmeaza ornarea, fiecare dupa propria imaginatie, eu am vrut sa imit niste valuri spre exemplu. Apoi topim ciocolata si creionam usor tarta. Dupa ornare, dam tarta 2-3 ore la frigider (pentru a se intari crema).
Ideala cu o ceasca de cafea! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie