Tarta cu fructe si crema de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu fructe si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Tarta: (blat)
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf sare,
  • 1 lingura ulei;
  • fructe (ananas, capsuni, cirese);
  • 50gr margarina/unt,
  • 50gr zahar tos
  • Crema:
  • 1 plic praf budinca de vanilie,
  • 100 gra ciocolata cu lapte,
  • 2 linguri cacao,
  • esenta de rom,
  • 500 ml lapte,
  • 1 lingura zahar
  • Pentru ornate:
  • frisca si drajeuri de ciocolata

Mod de preparare

1. Se unge o tava cu margarina, se presara zaharul tos, se aseaza fructele spalate si taiate bucati (daca sunt mai mari).
2. Se da la cuptor 20-30 minute sau se pune pe ochiul de la aragaz: fructele trebuie sa lase zeama si impreuna cu margarina si zaharul din tava sa formeze un sos caramel. Cand sosul face bule mici ca la dulceata (deci mai are putin pana se leaga complet si se rumeneste) se toarna deasupra compozitia de blat.
3. Blatul se face batand albusurile spuma cu zaharul, se adauga apoi faina, praful de copt, galbenusurile, iuleiul, sarea (pe rand, amestecand continuu prin rasturnare).
4. Se lasa in cuptor aproximativ 40min, pana se rumeneste frumos blatul.
5. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe platou. Se lasa sa se raceasca complet.
6. Se face crema: mai intai budinca conform indicatiilor de pe plic, apoi se adauga cacaua, ciocolata, romul. Se amesteca foarte bine si se lasa la racit.
7. Rece, se toarna cu grija crema peste tarta.
8. Se orneaza tarta cu frisca si grajeuri de ciocolata (stafide invelite in ciocolata)..
9. Se serveste foarte rece.

Pofta buna!

Este un desert usor, un desert de vara. Este foarte buna si tarta singura, fara crema de deasupra si fara frisca. Se pot folosi orice fel de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa