1. Se unge o tava cu margarina, se presara zaharul tos, se aseaza fructele spalate si taiate bucati (daca sunt mai mari).
2. Se da la cuptor 20-30 minute sau se pune pe ochiul de la aragaz: fructele trebuie sa lase zeama si impreuna cu margarina si zaharul din tava sa formeze un sos caramel. Cand sosul face bule mici ca la dulceata (deci mai are putin pana se leaga complet si se rumeneste) se toarna deasupra compozitia de blat.
3. Blatul se face batand albusurile spuma cu zaharul, se adauga apoi faina, praful de copt, galbenusurile, iuleiul, sarea (pe rand, amestecand continuu prin rasturnare).
4. Se lasa in cuptor aproximativ 40min, pana se rumeneste frumos blatul.
5. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe platou. Se lasa sa se raceasca complet.
6. Se face crema: mai intai budinca conform indicatiilor de pe plic, apoi se adauga cacaua, ciocolata, romul. Se amesteca foarte bine si se lasa la racit.
7. Rece, se toarna cu grija crema peste tarta.
8. Se orneaza tarta cu frisca si grajeuri de ciocolata (stafide invelite in ciocolata)..
9. Se serveste foarte rece.
Pofta buna!
Este un desert usor, un desert de vara. Este foarte buna si tarta singura, fara crema de deasupra si fara frisca. Se pot folosi orice fel de fructe.
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii