Tarta cu Dulceata de Caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu Dulceata de Caise

Ingrediente

  • - 1 pachet de margarina (sau unt)
  • - 200 g faina
  • - 250 g zahar
  • - 100 g migdale prajite si macinate
  • - 1 plic praf de copt
  • - 8 caise
  • - sucul de la o portocala
  • - 4 oua
  • - 2 fiole de esenta de migdale
  • - 8 linguri dulceata de caise

Mod de preparare

Ungem o tava cu margarina, iar deasupra presaram 4 linguri de zahar. Deaspra, asezam caisele, cu partea scobita in exetrior. Apoi pregatim aluatul. Margarina se amesteca impreuna cu zaharul pana cand devine pufoasa, se aduga 6 linguri e dulceata de caise, zeama de portocala, esenta de migdale si cele 4 oua, unul cate unul.

Separat, amestecam faina cu migdalele si praful de copt si se adauga peste compozitia obtinuta anterior. Aluatul se pune peste caise si se da la cuptor pana trece de "testul scobitorii". Dupa ce e coapta, tarta se lasa la racit 15 minute si se unge partea de sus cu 2 linguri de dulceata de caise.
Se poate servi cu o cupa de inghetata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc