Mod de preparare blat:
Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozite omogena.
Se adauga pe rand ouale si mixam continuu. Adaugam praful de sare, coaja rasa de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca pana obtinem o compozitie uniforma.
Intr-o forma de tarta teflonata, se adauga compozitia apoi cu o spatula nivelam toata suprafata.
Se introducem la cuptor pentru cca 20 min, pana devine aurie.
Mod de preparare crema:
Se pune laptele la fiert impreuna cu semintele din interiorul pastaii de vanilie, pana cand laptele da in fiert. Intre timp amestecam cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana obtinem o spuma. Treptat adaugam faina si omogenizam totul. Amestecul obtinut il adaugam peste laptele care fierbe. Amestecam energic cu un tel pentru a nu se prinde si lasam la foc mic 5-6 minute. Crema este gata!
Dupa ce o luam de pe foc asamblam tarta si o putem decora cu orice fruct dorim. Eu am ales kiwi si portocala, a fost o alegere buna.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii