Mod de preparare blat:
Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozite omogena.
Se adauga pe rand ouale si mixam continuu. Adaugam praful de sare, coaja rasa de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca pana obtinem o compozitie uniforma.
Intr-o forma de tarta teflonata, se adauga compozitia apoi cu o spatula nivelam toata suprafata.
Se introducem la cuptor pentru cca 20 min, pana devine aurie.
Mod de preparare crema:
Se pune laptele la fiert impreuna cu semintele din interiorul pastaii de vanilie, pana cand laptele da in fiert. Intre timp amestecam cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana obtinem o spuma. Treptat adaugam faina si omogenizam totul. Amestecul obtinut il adaugam peste laptele care fierbe. Amestecam energic cu un tel pentru a nu se prinde si lasam la foc mic 5-6 minute. Crema este gata!
Dupa ce o luam de pe foc asamblam tarta si o putem decora cu orice fruct dorim. Eu am ales kiwi si portocala, a fost o alegere buna.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii