Tarta cu Crema de Migdale

Postat pe: 19-02-2009
(0)

Ingrediente

Ingrediente :
2 foi de placinta
125 gr pudra de amande (migdale)
125 gr zahar
125 gr unt moale
2 oua + un galbenus
1 linguritza de rhum sau esenta de vanilie
1 furina mica sau un ravas cu un mesaj sau o pedeapsa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se freaca untul cu zaharul pana devine o pasta omogena, apoi se adauga pudra de migdale si cele 2 oua si vanilia sau rhumul, se amesteca foarte bine.

Prima foia de placinta se intinde bine peste o placa (sau dosul unei tavi ) cu o hartie de copt sub ea, cu galbenusul de ou se unge (cu o pensula desigur) cam 2-3 cm pe margine foaia, se pune compozitia in centru, se intinde foarte bine si uniform compozitia, se pune figurina in ea, apoi se intinde cea de a doua foaie de placinta, se apasa pe margine cu degetele ca sa se lipeasca bine si se cresteaza foarte usor marginea cu un cutit, se face in mijloc o foarte mica gaura ca sa iasa aerul, iar peste foaie se fac dungi cu cutitul, atentie sa nu se taie foaia, doar usor deasupra se fac dungile, se unge cu ce mai este din galbenusul de ou amestecat cu foarte putin lapte, si se da la cuptorul cald, timp de 20 de minute.
Se fac chiar si petreceri pe tema asta, se comanda tarte din astea enorme cat o masa de mari si se serveste cidre o bautura gazoasa usor alcoolizata pe baza de suc de mar, nu se face doar cu crema de migdale ci si cu alte umpluturi insa asta este cea specifica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu Crema de Migdale" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Crema de Migdale