Tarta cu Crema de Migdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu Crema de Migdale

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • - 2 foi de placinta
  • - 125 gr pudra de amande (migdale)
  • - 125 gr zahar
  • - 125 gr unt moale
  • - 2 oua + un galbenus
  • - 1 linguritza de rhum sau esenta de vanilie
  • - 1 furina mica sau un ravas cu un mesaj sau o pedeapsa

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pana devine o pasta omogena, apoi se adauga pudra de migdale si cele 2 oua si vanilia sau rhumul, se amesteca foarte bine.

Prima foia de placinta se intinde bine peste o placa (sau dosul unei tavi ) cu o hartie de copt sub ea, cu galbenusul de ou se unge (cu o pensula desigur) cam 2-3 cm pe margine foaia, se pune compozitia in centru, se intinde foarte bine si uniform compozitia, se pune figurina in ea, apoi se intinde cea de a doua foaie de placinta, se apasa pe margine cu degetele ca sa se lipeasca bine si se cresteaza foarte usor marginea cu un cutit, se face in mijloc o foarte mica gaura ca sa iasa aerul, iar peste foaie se fac dungi cu cutitul, atentie sa nu se taie foaia, doar usor deasupra se fac dungile, se unge cu ce mai este din galbenusul de ou amestecat cu foarte putin lapte, si se da la cuptorul cald, timp de 20 de minute.
Se fac chiar si petreceri pe tema asta, se comanda tarte din astea enorme cat o masa de mari si se serveste cidre o bautura gazoasa usor alcoolizata pe baza de suc de mar, nu se face doar cu crema de migdale ci si cu alte umpluturi insa asta este cea specifica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Biscuiti cu miere si scortisoara
Bucataras.RO

Biscuiti cu miere si scortisoara

Au fost foarte buni acesti biscuiti, iar pentru reteta m-am inspirat de aici. Daca vreti sa ii stampilati asa cum am facut eu...

Biscuiti cu miere si scortisoara
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola