Tarta cu Crema de Migdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu Crema de Migdale

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • - 2 foi de placinta
  • - 125 gr pudra de amande (migdale)
  • - 125 gr zahar
  • - 125 gr unt moale
  • - 2 oua + un galbenus
  • - 1 linguritza de rhum sau esenta de vanilie
  • - 1 furina mica sau un ravas cu un mesaj sau o pedeapsa

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pana devine o pasta omogena, apoi se adauga pudra de migdale si cele 2 oua si vanilia sau rhumul, se amesteca foarte bine.

Prima foia de placinta se intinde bine peste o placa (sau dosul unei tavi ) cu o hartie de copt sub ea, cu galbenusul de ou se unge (cu o pensula desigur) cam 2-3 cm pe margine foaia, se pune compozitia in centru, se intinde foarte bine si uniform compozitia, se pune figurina in ea, apoi se intinde cea de a doua foaie de placinta, se apasa pe margine cu degetele ca sa se lipeasca bine si se cresteaza foarte usor marginea cu un cutit, se face in mijloc o foarte mica gaura ca sa iasa aerul, iar peste foaie se fac dungi cu cutitul, atentie sa nu se taie foaia, doar usor deasupra se fac dungile, se unge cu ce mai este din galbenusul de ou amestecat cu foarte putin lapte, si se da la cuptorul cald, timp de 20 de minute.
Se fac chiar si petreceri pe tema asta, se comanda tarte din astea enorme cat o masa de mari si se serveste cidre o bautura gazoasa usor alcoolizata pe baza de suc de mar, nu se face doar cu crema de migdale ci si cu alte umpluturi insa asta este cea specifica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Muffins cu zmeura si lime
Bucataras.RO

Muffins cu zmeura si lime

Mici, dragalase, aromate si cu fructe, asa sunt prajiturelele pe care vi le prezint azi. In alte cuvinte muffins cu zmeura si...

Muffins cu zmeura si lime
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!