Se freaca untul cu zaharul pana devine o pasta omogena, apoi se adauga pudra de migdale si cele 2 oua si vanilia sau rhumul, se amesteca foarte bine.
Prima foia de placinta se intinde bine peste o placa (sau dosul unei tavi ) cu o hartie de copt sub ea, cu galbenusul de ou se unge (cu o pensula desigur) cam 2-3 cm pe margine foaia, se pune compozitia in centru, se intinde foarte bine si uniform compozitia, se pune figurina in ea, apoi se intinde cea de a doua foaie de placinta, se apasa pe margine cu degetele ca sa se lipeasca bine si se cresteaza foarte usor marginea cu un cutit, se face in mijloc o foarte mica gaura ca sa iasa aerul, iar peste foaie se fac dungi cu cutitul, atentie sa nu se taie foaia, doar usor deasupra se fac dungile, se unge cu ce mai este din galbenusul de ou amestecat cu foarte putin lapte, si se da la cuptorul cald, timp de 20 de minute.
Se fac chiar si petreceri pe tema asta, se comanda tarte din astea enorme cat o masa de mari si se serveste cidre o bautura gazoasa usor alcoolizata pe baza de suc de mar, nu se face doar cu crema de migdale ci si cu alte umpluturi insa asta este cea specifica.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAu fost foarte buni acesti biscuiti, iar pentru reteta m-am inspirat de aici. Daca vreti sa ii stampilati asa cum am facut eu...
Biscuiti cu miere si scortisoaraEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii