Se freaca untul cu zaharul pana devine o pasta omogena, apoi se adauga pudra de migdale si cele 2 oua si vanilia sau rhumul, se amesteca foarte bine.
Prima foia de placinta se intinde bine peste o placa (sau dosul unei tavi ) cu o hartie de copt sub ea, cu galbenusul de ou se unge (cu o pensula desigur) cam 2-3 cm pe margine foaia, se pune compozitia in centru, se intinde foarte bine si uniform compozitia, se pune figurina in ea, apoi se intinde cea de a doua foaie de placinta, se apasa pe margine cu degetele ca sa se lipeasca bine si se cresteaza foarte usor marginea cu un cutit, se face in mijloc o foarte mica gaura ca sa iasa aerul, iar peste foaie se fac dungi cu cutitul, atentie sa nu se taie foaia, doar usor deasupra se fac dungile, se unge cu ce mai este din galbenusul de ou amestecat cu foarte putin lapte, si se da la cuptorul cald, timp de 20 de minute.
Se fac chiar si petreceri pe tema asta, se comanda tarte din astea enorme cat o masa de mari si se serveste cidre o bautura gazoasa usor alcoolizata pe baza de suc de mar, nu se face doar cu crema de migdale ci si cu alte umpluturi insa asta este cea specifica.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii