Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)

Ingrediente

  • Aluat
  • 250 g făină
  • 125 g unt (sau margarină), tăiat(ă) cubulețe mici
  • 2 linguri apă rece
  • 1 vârf de cuțit de sare 1 gălbenus de ou
  • Umplutură (gen Pudding)
  • 800-1000 ml lapte
  • 150 g zahăr (sau după gust)
  • 1-2 ouă
  • 2 linguri de zeamil (Maïzena)
  • coaja rasă de la 1 portocală/lămâie
  • facultativ, alte arome (vanilie, rom etc) 1-2 linguriţe unt
  • Decor
  • 500 gr fructe – căpşuni (afine, zmeura) 2 plicuri gelatină alimentară – roşie – Dr Oetcker

Mod de preparare

Aluatul
Se frământă, rapid, cu vârful degetelor, făina, sarea și untul; adăugați apă (2-3 linguri), faceți o minge, înveliți în folie de plastic alimentar și puneți aluatul în frigider, măcar ½ oră - la rece.
Întindeți, apoi, o foaie, puneți-o în forma speciala pentru tarte, înțepați din loc în loc cu o furculiță, așezați, deasupra, un disc din foaie de pergament (aluminiu), peste el, cateva boabe de fasole și efectuați coacerea aluatului (cam 25-30 minute, la foc potrivit).
Între timp, se pregăteşte umplutura, un pudding clasic.
Scoateți tarta din cuptor, eliminați pergamentul și lăsați-o să se răcorească, puțin. Turnați, apoi, umplutura.
Se lasă tarta să se răcească bine (preferabil pe o grilă), dupa care, se decorează cu boabe de afine si de zmeură, eventual, și cu alte fructe de padure. Deasupra se toarna gelatina rosie (a se consulta modul de preparare, indicat pe plic).Țineți tarta la frigider câteva ore, înainte de servire; se poate pregati chiar si cu o zi înainte.

Poate fi “parteneriată” cu un pahar de vin alb dulce, proaspăt și parfumat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie