Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)

Ingrediente

  • Aluat
  • 250 g făină
  • 125 g unt (sau margarină), tăiat(ă) cubulețe mici
  • 2 linguri apă rece
  • 1 vârf de cuțit de sare 1 gălbenus de ou
  • Umplutură (gen Pudding)
  • 800-1000 ml lapte
  • 150 g zahăr (sau după gust)
  • 1-2 ouă
  • 2 linguri de zeamil (Maïzena)
  • coaja rasă de la 1 portocală/lămâie
  • facultativ, alte arome (vanilie, rom etc) 1-2 linguriţe unt
  • Decor
  • 500 gr fructe – căpşuni (afine, zmeura) 2 plicuri gelatină alimentară – roşie – Dr Oetcker

Mod de preparare

Aluatul
Se frământă, rapid, cu vârful degetelor, făina, sarea și untul; adăugați apă (2-3 linguri), faceți o minge, înveliți în folie de plastic alimentar și puneți aluatul în frigider, măcar ½ oră - la rece.
Întindeți, apoi, o foaie, puneți-o în forma speciala pentru tarte, înțepați din loc în loc cu o furculiță, așezați, deasupra, un disc din foaie de pergament (aluminiu), peste el, cateva boabe de fasole și efectuați coacerea aluatului (cam 25-30 minute, la foc potrivit).
Între timp, se pregăteşte umplutura, un pudding clasic.
Scoateți tarta din cuptor, eliminați pergamentul și lăsați-o să se răcorească, puțin. Turnați, apoi, umplutura.
Se lasă tarta să se răcească bine (preferabil pe o grilă), dupa care, se decorează cu boabe de afine si de zmeură, eventual, și cu alte fructe de padure. Deasupra se toarna gelatina rosie (a se consulta modul de preparare, indicat pe plic).Țineți tarta la frigider câteva ore, înainte de servire; se poate pregati chiar si cu o zi înainte.

Poate fi “parteneriată” cu un pahar de vin alb dulce, proaspăt și parfumat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Placinte cu branza si marar
Bucataras.RO

Placinte cu branza si marar

Saptamina asta am tot poftit la dulciuri...ba la prajiturile lui Lavii, ba ale Doralindei, ba la placinta cu brinza a lui...

Placinte cu branza si marar
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola