Se pregateste intai crusta de biscuiti.
Se topeste pe baie de aburi ciocolata cu untul si cu laptele. Se omogenizeaza pe masura ce se topesc.
Biscuitii se macina la robot, destul de fin. Se amesteca pesmetul cu pudra de nesquick. Se adauga sosul de ciocolata si se omogenizeaza.
Se pregateste o tava, o forma de copt, in care intindem in strat uniform baza de biscuiti. Se da la rece.
Se prepara umplutura. Se topeste la fel, pe baie de aburi, ciocolata cu laptele. Se omogenizeaza pe masura ce se topeste. La final se adauga romul, apoi branza mascarpone si se amesteca energic sa se omogenizeze si sa iasa o crema extrem de fina. Se toarna peste baza de biscuiti, se da la rece.
Capsunile se spala, se lasa la scurs. Se felieaza si se asaza peste crema de ciocolata intarita. Se ung capsunile cu o pensula cu putin ulei de masline, se pudreaza cu zahar aromatizat si se da la rece pana in momentul servirii.
Un desert rapid, ciocolatos, dar si fresh datorita capsunilor proaspete.
Pontul cu uleiul de masline l-am aflat de la Vladut si sper sa va fie si voua de folos. Confera un luciu frumos fructelor si ajuta la absorbtia vitaminelor din fructe mai repede in organism.
Sa va fie de folos!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosNu suntem deloc fani conserve de carne, eu cel putin nu mananc deloc. Am primit cateva si parca nu le-as arunca, asa ca...
Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosiiO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii