Tarta cu Capsuni si Ricotta

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g biscuiti
  • 150 g unt topit
  • 250 g ricotta
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 200 g capsuni pasate
  • 200 g zmeura pasata
  • zeama de lamiie
  • vanilie
  • 1 lingura de faina dizolvata in 50 ml apa rece
  • frisca de decorat

Mod de preparare

Biscuitii se farimiteaza si se amesteca cu untul topit si se preseaza pe fundul unei forme de tort pe care am tapetat-o cu hirtie. Ricotta se amesteca cu ouale si cu zaharul si se toarna peste blat. Se introduce la cuptorul incins la 150 de grade si se coace o jumatate de ora. Se lasa la racit.

Zmeura si capsunile pasate se stropesc cu zeama de lamiie, zahar dupa gust, vanilie si faina dizolvata in putina apa, se fierb un pic si se toarna deasupra prajiturii, se lasa la racit, dupa care se orneaza cu frisca, ciocolata rasa, capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc