• Adaugati oul si untul la temperatura camerei in vasul de inox al aparatului Ankarsrum – setati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm fata de margine si porniti aparatul pe viteza mica;
• Adaugati zaharul, sarea si treptat, faina;
• Cresteti viteza si lasati la framantat pana obtineti un aluat pufos, compact;
• Infasurati-l in folie de plastic si lasati-l la frigider cca o ora;
• Taiati capsunile in 4;
• Adaugati cidrul intr-o craticioara, pe foc si lasati-l la redus (pana cand alcoolul se evapora si ramane doar aroma) – tot la inceput adaugati si stelutele de anason, batoanele de scortisoara si semintele de cardamon;
• Cand s-a redus cca 3 sferturi, adaugati si capsunile si micsorati focul;
• Adaugati zaharul gelifiant si plicul de Gellfix;
• Amestecati pana se dizolva bine si luati de pe foc – lasati sa se raceasca;
• Intindeti si modelati aluatul de tarta – tapetati o forma cu fund detasabil si adaugati-l in aceasta;
• Puneti o bucata de hartie de copt in tava de tarta (peste aluat) si peste aceasta puneti orez, linte sau fasole, pentru a-i preveni cresterea;
• Introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru cca 10 min, pana cand devine rumen aurie – scoateti hartia de copt cu mare grija si pastrati boabele de orez, linte sau fasole intr-un castron, pentru eventuale folosiri viitoare;
• Gauriti blatul cu o furculita din loc in loc si lasati-l inca 2 minute in cuptor;
• Turnati compozitia de capsuni in acesta si lasati-l la frigider pana se incheaga;
• Adaugati zaharul, untul, smantana, scortisoara si crema de whisky intr-o tigaie si amestecati usor timp de cateva minute, pana se caramelizeaza zaharul, iar toate ingredientele se vor fi amestecat intr-un sos uniform;
• Lasati sosul sa se raceasca putin cat puteti sa-l luati pe o spatula si sa-l intindeti pe deasupra tartei;
• Lasati tarta inca o ora in frigider si serviti dupa;
Pofta buna !
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii