• Adaugati oul si untul la temperatura camerei in vasul de inox al aparatului Ankarsrum – setati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm fata de margine si porniti aparatul pe viteza mica;
• Adaugati zaharul, sarea si treptat, faina;
• Cresteti viteza si lasati la framantat pana obtineti un aluat pufos, compact;
• Infasurati-l in folie de plastic si lasati-l la frigider cca o ora;
• Taiati capsunile in 4;
• Adaugati cidrul intr-o craticioara, pe foc si lasati-l la redus (pana cand alcoolul se evapora si ramane doar aroma) – tot la inceput adaugati si stelutele de anason, batoanele de scortisoara si semintele de cardamon;
• Cand s-a redus cca 3 sferturi, adaugati si capsunile si micsorati focul;
• Adaugati zaharul gelifiant si plicul de Gellfix;
• Amestecati pana se dizolva bine si luati de pe foc – lasati sa se raceasca;
• Intindeti si modelati aluatul de tarta – tapetati o forma cu fund detasabil si adaugati-l in aceasta;
• Puneti o bucata de hartie de copt in tava de tarta (peste aluat) si peste aceasta puneti orez, linte sau fasole, pentru a-i preveni cresterea;
• Introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru cca 10 min, pana cand devine rumen aurie – scoateti hartia de copt cu mare grija si pastrati boabele de orez, linte sau fasole intr-un castron, pentru eventuale folosiri viitoare;
• Gauriti blatul cu o furculita din loc in loc si lasati-l inca 2 minute in cuptor;
• Turnati compozitia de capsuni in acesta si lasati-l la frigider pana se incheaga;
• Adaugati zaharul, untul, smantana, scortisoara si crema de whisky intr-o tigaie si amestecati usor timp de cateva minute, pana se caramelizeaza zaharul, iar toate ingredientele se vor fi amestecat intr-un sos uniform;
• Lasati sosul sa se raceasca putin cat puteti sa-l luati pe o spatula si sa-l intindeti pe deasupra tartei;
• Lasati tarta inca o ora in frigider si serviti dupa;
Pofta buna !
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...
Coaste de porc cu cartofi noiCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii