Tarta cu capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu capsuni

Ingrediente

  • 1 lingura zahar
  • Ingrediente
  • Pentru blat
  • 100 g unt
  • 170 g faina
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 350 g capsuni
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 2-3 linguri apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • nuca fin macinata
  • 1 galbenus pentru uns
  • 2 lingurite coaja de portocala

Mod de preparare

Aluatul
Pregatim aluatul de pe o zi pe alta
Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul.
Incorporam oul si mixam.
Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Framanatam si facem o bila din aluatul astfel "confectionat".

Aluatul obtinut il impachetam intr-o folie alimentara si il dam la frigider pana a doau zi.

In felul acesta se va fragezi foarte bine.

Umplutura
A doua zi ,inainte de a scoate aluatul din frigider ,pregatim umplutura.
Alegem circa 3-4 capsuni mai coapte ,adaugam apa,zaharul si amidonul si le mixam bine.
Punem pe foc aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa un pic.
Taiem felii celelalte capsuni,le stropim cu sucul de lamaie,adaugam zaharul vanilat si le adaugam peste sosul de mai sus.

Amestecam.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie ,nu foarte graoasa.

Ungem o forma de copt (cu diametrul de 26 cm)cu putin unt si asezam foaia astfel incat sa acopere si marginile formei.
Presam usor aluatul astfel incat el sa se aseze bine,indepartam marginile in exces si din loc in loc intepam cu furculita.

Turnam peste aluat compozitia de mai sus.

Deasupra presaram cele 2 lingurite cu coaja de portocala.
Din aluatul ramas de pe margini am "confectionat" fasii subtiri cu care am acoperit tarta.
Ungem aceste fasii cu galbenus de ou si presaram peste ele nuca macinata fin.

Dam la cuptorul preincalzit,la foc moderat pentru circa 20-25 min.
Scoatem din cuptor,lasam sa se racoreasca,feliem si putem servi.
Pofta buna!
Se taie felii si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Cartofi-evantai cu cascaval
2
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Cannelloni cu carne de curcan
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne de curcan

Lasagna este un preparat foarte gustos pe care nu l-am incercat pana acum. Fata de reteta originala eu am folosit tuburi in...

Cannelloni cu carne de curcan
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel