Tarta cu capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu capsuni

Ingrediente

  • 1 lingura zahar
  • Ingrediente
  • Pentru blat
  • 100 g unt
  • 170 g faina
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 350 g capsuni
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 2-3 linguri apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • nuca fin macinata
  • 1 galbenus pentru uns
  • 2 lingurite coaja de portocala

Mod de preparare

Aluatul
Pregatim aluatul de pe o zi pe alta
Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul.
Incorporam oul si mixam.
Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Framanatam si facem o bila din aluatul astfel "confectionat".

Aluatul obtinut il impachetam intr-o folie alimentara si il dam la frigider pana a doau zi.

In felul acesta se va fragezi foarte bine.

Umplutura
A doua zi ,inainte de a scoate aluatul din frigider ,pregatim umplutura.
Alegem circa 3-4 capsuni mai coapte ,adaugam apa,zaharul si amidonul si le mixam bine.
Punem pe foc aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa un pic.
Taiem felii celelalte capsuni,le stropim cu sucul de lamaie,adaugam zaharul vanilat si le adaugam peste sosul de mai sus.

Amestecam.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie ,nu foarte graoasa.

Ungem o forma de copt (cu diametrul de 26 cm)cu putin unt si asezam foaia astfel incat sa acopere si marginile formei.
Presam usor aluatul astfel incat el sa se aseze bine,indepartam marginile in exces si din loc in loc intepam cu furculita.

Turnam peste aluat compozitia de mai sus.

Deasupra presaram cele 2 lingurite cu coaja de portocala.
Din aluatul ramas de pe margini am "confectionat" fasii subtiri cu care am acoperit tarta.
Ungem aceste fasii cu galbenus de ou si presaram peste ele nuca macinata fin.

Dam la cuptorul preincalzit,la foc moderat pentru circa 20-25 min.
Scoatem din cuptor,lasam sa se racoreasca,feliem si putem servi.
Pofta buna!
Se taie felii si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
2
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Spaghete carbonara reţetă
3
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
4
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Tort Racoros
5
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa