Tarta cu Brinza si Rubaba

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cozi de rubaba
  • 50 ml de sekt
  • 100 ml sirop de capsuni
  • 125g faina
  • 25g cacao
  • 80g unt
  • 50g zahar
  • 1 ou
  • 2 lg smintina
  • 6 foi gelatina
  • 500g mascarpone
  • 300g brinza dulce
  • 3 lg zeama de lamiie
  • 50g zahar
  • vanilie
  • 200g frisca

Mod de preparare

Sektul si siropul de capsuni se pun la incalzit, se adauga rubaba curatata si taiata bucatele, se lasa la fiert 5 minute. Pentru blat se amesteca faina, cacaua, untul, oul, smintina pina se obtine o coca sfarimicioasa, se intinde intr-o forma rotunda de tarta si se coace 20 de minute la 200 de grade. Se scoate blatul si se lasa la racit.

Gelatina se inmoaie si se amesteca cu brinza, zeama de lamiie, zaharul, vanilia, frisca. Forma de tarta se imbraca cu folie si se toarna amestecul de brinza in forma. Se lasa 3 ore la racit. Cind s-a racit se pune blatul peste tarta si se rastoarna. Se scoate folia si se serveste cu rababa mai sus preparata.
Merge decorata si cu frisca si frunze de menta pudrate cu zahar.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune