Aluatul:
-intr-un castron punem faina amestecata cu praful de copt si amidonul, oul , zaharul si margarina topita
-dupa ce amestecati cu lingura, incepeti sa masati bine aluatul cu degetele, mainile, este usor de amestecat, aluatul este moale si usor de lucrat...asa.. si-l faceti bila si dupa aia il puneti pe o folie de aluminiu, si-l dati la frigider pt. 30 de minute
-in timp ce aluatul se intepeneste incet dar sigur la frigider , pregatim ingredientele pt crema:
-intr-un castron punem margarina topita, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie,amestecam bine cu o lingura.
-dupa ce amestecam, punem galbenusurile, amidonul si branza de vaci peste compozitia de margarina si amestecam din nou
-separat, intr-un castron batem cele 4 albusuri spuma
-albusurile batute spuma le rasturnam peste compozitia de branza si le inglobam usor, cu lingura, daca faceti cu mixerul se flescaie toata branza
-scoatem aluatul din frigider, pregatim o forma cu fundul detasabil, o tapetam cu ulei, faina, facem un cerc de aluat corespunzator fundului formei, iar o mica parte de aluat o pastram
-punem cercul de aluat in forma si din celalalt rest de aluat facem un carnat lung. Carnatul de aluat il punem pe marginile formei
-facem masaj usor cu degetele pana-l aplatizam in felul asta... aluatul trebuie sa urce pe peretii formei
-in forma punem toata compozitia de branza, o nivelam cum putem cat mai dreapta.
-pune visinele peste branza
-se introduce la cuptorul incins la 175 de grade, pentru 80-90 de minute (nici mai mult , nici mai putin, aprox. o ora jumate) , si daca in mai putin de o ora jumate se maroneste prea mult la suprafata, acoperiti-o cu folie de aluminiu.
-cand este coapta, se stinge focul se deschide usa de la cuptor si lasam asa pana se racoreste cuptorul.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii