Tarta cu Branza de Vaci si Piersici sau Caise

Postat pe: 29-04-2011
(2)

Ingrediente

Aluat:
250 g faina
75 g zahar pudra
1 oua
180 g unt rece
1 varf de cutit sare
Umplutura:
350 g branza de vaci
75 g zahar pudra
3 oua
50 g zahar pudra pentru albusuri
150 g mascarpone sau quark
1 plic praf de budinca de vanilie
1 lamaie
1 conserva compot de piersici sau de caise, 850 ml
Pentru ornat:
zahar pudra (vanilat), optional

Mod de preparare

Puneti piersicile sau caisele la scurs.

Aluat:
Framantati un aluat, doar cat sa se lege si sa se omogenizeze putin, din faina, zahar pudra, fulgi de unt (unt tare ras pe razatoarea cu ochiuri mari) sau taiat bucatele, ou si sare.
Formati o bila, infasurati in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intindeti o foaie din 2/3 cantitate de aluat si asezati-o intr-o forma de tort cu pereti detasabili (diametru 26- 28 cm), tapetata cu hartie de copt, radicand o margine inalta.

Acoperiti cu hartie pergament si presarati boabe albe de fasole sau orez.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 10- 15 min, la 175 grade sau pana ce incepe sa se aureasca pe margini si sa fie coapta pe jumatate.

Indepartati hartia si boabele de fasole si lasati la racit in tava.

Intre timp pregatiti umplutura:
Bateti branza de vaci scursa cu 75 g zahar pudra, mascarpone sau quark, praful de budinca, sucul si coaja rasa de lamaie, galbenusurile.

Separat, bateti spuma tare albusurile cu 50 g zahar pudra si inglobati-le in compozitia cu branza de vaci.
Repartizati uniform piersicile (caisele) feliate peste blatul racit, turnati umplutura si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 60 min, la foc moderat sau pana ce deasupra se formeaza o pojghita mai tare si aurie.

Intre timp, taiati fasii groase de ½ cm din restul aluatului intins in foaie sau sub ce forma doriti.
Asezati-le sub forma de grilaj peste umplutura, dupa 35 min de copt si dati din nou la cuptor.
Lasati sa se racoreasca 10 min in forma, apoi sa se raceasca pe un gratar, scoasa din tava.

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf (vanilat), optional.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu Branza de Vaci si Piersici sau Caise" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  25.11.2011 06:54:33

Multumesc, Magdy
Si noi suntem amatori de preparate cu branza de vaci.
Poate te va inspira si reteta de " Gnocchi " facuti in casa.
Cu mult drag,
Lucia

magdy
•  24.11.2011 22:28:08

sunt binevenite retetele tale, caci pregatesc des dulciuri cu branza de vaci si cand voi fi in pana de idei sigur le voi incerca

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Branza de Vaci si Piersici sau Caise