Tarta cu Branza de Vaci si Piersici sau Caise

Complexitate
redusa
Tarta cu Branza de Vaci si Piersici sau Caise

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -75 g zahar pudra
  • -1 oua
  • -180 g unt rece
  • -1 varf de cutit sare
  • Umplutura:
  • -350 g branza de vaci
  • -75 g zahar pudra
  • -3 oua
  • -50 g zahar pudra pentru albusuri
  • -150 g mascarpone sau quark
  • -1 plic praf de budinca de vanilie
  • -1 lamaie
  • -1 conserva compot de piersici sau de caise, 850 ml
  • Pentru ornat:
  • -zahar pudra (vanilat), optional

Mod de preparare

Puneti piersicile sau caisele la scurs.

Aluat:
Framantati un aluat, doar cat sa se lege si sa se omogenizeze putin, din faina, zahar pudra, fulgi de unt (unt tare ras pe razatoarea cu ochiuri mari) sau taiat bucatele, ou si sare.
Formati o bila, infasurati in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intindeti o foaie din 2/3 cantitate de aluat si asezati-o intr-o forma de tort cu pereti detasabili (diametru 26- 28 cm), tapetata cu hartie de copt, radicand o margine inalta.

Acoperiti cu hartie pergament si presarati boabe albe de fasole sau orez.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 10- 15 min, la 175 grade sau pana ce incepe sa se aureasca pe margini si sa fie coapta pe jumatate.

Indepartati hartia si boabele de fasole si lasati la racit in tava.

Intre timp pregatiti umplutura:
Bateti branza de vaci scursa cu 75 g zahar pudra, mascarpone sau quark, praful de budinca, sucul si coaja rasa de lamaie, galbenusurile.

Separat, bateti spuma tare albusurile cu 50 g zahar pudra si inglobati-le in compozitia cu branza de vaci.
Repartizati uniform piersicile (caisele) feliate peste blatul racit, turnati umplutura si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 60 min, la foc moderat sau pana ce deasupra se formeaza o pojghita mai tare si aurie.

Intre timp, taiati fasii groase de ½ cm din restul aluatului intins in foaie sau sub ce forma doriti.
Asezati-le sub forma de grilaj peste umplutura, dupa 35 min de copt si dati din nou la cuptor.
Lasati sa se racoreasca 10 min in forma, apoi sa se raceasca pe un gratar, scoasa din tava.

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf (vanilat), optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia