Tarta cu Branza de Vaci si Piersici sau Caise

Complexitate
redusa
Tarta cu Branza de Vaci si Piersici sau Caise

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -75 g zahar pudra
  • -1 oua
  • -180 g unt rece
  • -1 varf de cutit sare
  • Umplutura:
  • -350 g branza de vaci
  • -75 g zahar pudra
  • -3 oua
  • -50 g zahar pudra pentru albusuri
  • -150 g mascarpone sau quark
  • -1 plic praf de budinca de vanilie
  • -1 lamaie
  • -1 conserva compot de piersici sau de caise, 850 ml
  • Pentru ornat:
  • -zahar pudra (vanilat), optional

Mod de preparare

Puneti piersicile sau caisele la scurs.

Aluat:
Framantati un aluat, doar cat sa se lege si sa se omogenizeze putin, din faina, zahar pudra, fulgi de unt (unt tare ras pe razatoarea cu ochiuri mari) sau taiat bucatele, ou si sare.
Formati o bila, infasurati in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intindeti o foaie din 2/3 cantitate de aluat si asezati-o intr-o forma de tort cu pereti detasabili (diametru 26- 28 cm), tapetata cu hartie de copt, radicand o margine inalta.

Acoperiti cu hartie pergament si presarati boabe albe de fasole sau orez.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 10- 15 min, la 175 grade sau pana ce incepe sa se aureasca pe margini si sa fie coapta pe jumatate.

Indepartati hartia si boabele de fasole si lasati la racit in tava.

Intre timp pregatiti umplutura:
Bateti branza de vaci scursa cu 75 g zahar pudra, mascarpone sau quark, praful de budinca, sucul si coaja rasa de lamaie, galbenusurile.

Separat, bateti spuma tare albusurile cu 50 g zahar pudra si inglobati-le in compozitia cu branza de vaci.
Repartizati uniform piersicile (caisele) feliate peste blatul racit, turnati umplutura si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 60 min, la foc moderat sau pana ce deasupra se formeaza o pojghita mai tare si aurie.

Intre timp, taiati fasii groase de ½ cm din restul aluatului intins in foaie sau sub ce forma doriti.
Asezati-le sub forma de grilaj peste umplutura, dupa 35 min de copt si dati din nou la cuptor.
Lasati sa se racoreasca 10 min in forma, apoi sa se raceasca pe un gratar, scoasa din tava.

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf (vanilat), optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia