Tarta cu Branza de Vaci si Piersici sau Caise

Complexitate
redusa
Tarta cu Branza de Vaci si Piersici sau Caise

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -75 g zahar pudra
  • -1 oua
  • -180 g unt rece
  • -1 varf de cutit sare
  • Umplutura:
  • -350 g branza de vaci
  • -75 g zahar pudra
  • -3 oua
  • -50 g zahar pudra pentru albusuri
  • -150 g mascarpone sau quark
  • -1 plic praf de budinca de vanilie
  • -1 lamaie
  • -1 conserva compot de piersici sau de caise, 850 ml
  • Pentru ornat:
  • -zahar pudra (vanilat), optional

Mod de preparare

Puneti piersicile sau caisele la scurs.

Aluat:
Framantati un aluat, doar cat sa se lege si sa se omogenizeze putin, din faina, zahar pudra, fulgi de unt (unt tare ras pe razatoarea cu ochiuri mari) sau taiat bucatele, ou si sare.
Formati o bila, infasurati in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intindeti o foaie din 2/3 cantitate de aluat si asezati-o intr-o forma de tort cu pereti detasabili (diametru 26- 28 cm), tapetata cu hartie de copt, radicand o margine inalta.

Acoperiti cu hartie pergament si presarati boabe albe de fasole sau orez.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 10- 15 min, la 175 grade sau pana ce incepe sa se aureasca pe margini si sa fie coapta pe jumatate.

Indepartati hartia si boabele de fasole si lasati la racit in tava.

Intre timp pregatiti umplutura:
Bateti branza de vaci scursa cu 75 g zahar pudra, mascarpone sau quark, praful de budinca, sucul si coaja rasa de lamaie, galbenusurile.

Separat, bateti spuma tare albusurile cu 50 g zahar pudra si inglobati-le in compozitia cu branza de vaci.
Repartizati uniform piersicile (caisele) feliate peste blatul racit, turnati umplutura si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 60 min, la foc moderat sau pana ce deasupra se formeaza o pojghita mai tare si aurie.

Intre timp, taiati fasii groase de ½ cm din restul aluatului intins in foaie sau sub ce forma doriti.
Asezati-le sub forma de grilaj peste umplutura, dupa 35 min de copt si dati din nou la cuptor.
Lasati sa se racoreasca 10 min in forma, apoi sa se raceasca pe un gratar, scoasa din tava.

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf (vanilat), optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Mac si Ness
4
Dulciuri

Prajitura cu Mac si Ness

Prajitura cu Mac si Ness
Parteneri
Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure
Bucataras.RO

Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure

 Așa cum am promis, nu vă las la greu pe căldurile acestea! Bine, mergea rețeta mea poate ieri pentru că astăzi la...

Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Negresa pufoasa de post
Gustos.RO

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post