Tarta cu Branza de Vaci si Piersici sau Caise

Complexitate
redusa
Tarta cu Branza de Vaci si Piersici sau Caise

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -75 g zahar pudra
  • -1 oua
  • -180 g unt rece
  • -1 varf de cutit sare
  • Umplutura:
  • -350 g branza de vaci
  • -75 g zahar pudra
  • -3 oua
  • -50 g zahar pudra pentru albusuri
  • -150 g mascarpone sau quark
  • -1 plic praf de budinca de vanilie
  • -1 lamaie
  • -1 conserva compot de piersici sau de caise, 850 ml
  • Pentru ornat:
  • -zahar pudra (vanilat), optional

Mod de preparare

Puneti piersicile sau caisele la scurs.

Aluat:
Framantati un aluat, doar cat sa se lege si sa se omogenizeze putin, din faina, zahar pudra, fulgi de unt (unt tare ras pe razatoarea cu ochiuri mari) sau taiat bucatele, ou si sare.
Formati o bila, infasurati in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intindeti o foaie din 2/3 cantitate de aluat si asezati-o intr-o forma de tort cu pereti detasabili (diametru 26- 28 cm), tapetata cu hartie de copt, radicand o margine inalta.

Acoperiti cu hartie pergament si presarati boabe albe de fasole sau orez.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 10- 15 min, la 175 grade sau pana ce incepe sa se aureasca pe margini si sa fie coapta pe jumatate.

Indepartati hartia si boabele de fasole si lasati la racit in tava.

Intre timp pregatiti umplutura:
Bateti branza de vaci scursa cu 75 g zahar pudra, mascarpone sau quark, praful de budinca, sucul si coaja rasa de lamaie, galbenusurile.

Separat, bateti spuma tare albusurile cu 50 g zahar pudra si inglobati-le in compozitia cu branza de vaci.
Repartizati uniform piersicile (caisele) feliate peste blatul racit, turnati umplutura si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 60 min, la foc moderat sau pana ce deasupra se formeaza o pojghita mai tare si aurie.

Intre timp, taiati fasii groase de ½ cm din restul aluatului intins in foaie sau sub ce forma doriti.
Asezati-le sub forma de grilaj peste umplutura, dupa 35 min de copt si dati din nou la cuptor.
Lasati sa se racoreasca 10 min in forma, apoi sa se raceasca pe un gratar, scoasa din tava.

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf (vanilat), optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite pufoase reteta cu afine
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta cu afine

Clatite pufoase reteta Ia sa vedeti voi ce-am mai mesterit eu impreuna cu Breville Panini Maker 😉 Niste clatite pufoase...

Clatite pufoase reteta cu afine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola