Tarta cu Branza de Vaci

Complexitate
redusa
Tarta cu Branza de Vaci

Ingrediente

  • Blat:
  • -100 g unt nesarat
  • -3 linguri zahar pudra
  • -3 foi de napolitane (biscuiti uscati, foarte fini sau fulgi de porumb de buna calitate)
  • Umplutura:
  • -700 g branza de vaci, bine scursa
  • -200 g smantana groasa
  • -6 oua mari
  • -12 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -1 baton vanilie sau 2-3 pliculete vanilie ori esenta de vanilie
  • Glazura:
  • -200 g smantana groasa
  • -4 linguri zahar
  • -coaja rasa de lamaie, dupa gust
  • Decor, optional:
  • -glazura de ciocolata sau dulceata
  • Pentru servit, optional:
  • -sirop gros de fructe

Mod de preparare

Blat:
Sfaramati foile de napolitane (biscuitii sau fulgii de porumb) in asa fel, incat sa obtineti o textura ca de pesmet (puteti folosi masina de tocat carne).

Amestecati cu zaharul pudra si untul topit.

Turnati intr-o tava cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) unsa cu unt, inclusiv peretii laterali sau tapetata cu hartie de copt, formand un strat de maxim 2 cm grosime si presati foarte bine.
Dati la rece cel putin 1 ora.


Umplutura:
Mixati minim 5 min zaharul, smantana si branza de vaci pana se topeste zaharul si amestecul devine cremos.

Adaugati pe rand ouale, mixand dupa fiecare, semintele din batonul de vanilie, coaja rasa de lamaie si la sfarsit faina.

Turnati peste blat, nivelati si dati la cuptorul incins, la foc iute, in primele 15 min, apoi la mic, inca 45 min sau pana ce devine ferma si prinde deasupra o crusta aurie.


Glazura:
Mixati smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie si turnati-o in strat peste prajitura, imediat ce ati scos-o din cuptor.

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dati la rece pana a doua zi.
Scoateti din tava si glazurati, optional.

Serviti-o portionata, cu sirop de fructe, optional sau simpla.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Desert pandispan cu fructe confiate
Bucataras.RO

Desert pandispan cu fructe confiate

Pentru o sărbătoare în familie am vrut să fac două pandișpane în frumoasele mele tâvi semirotunde și...

Desert pandispan cu fructe confiate
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere