Tarta cu Agrise Verzi si Capsune

Complexitate
redusa
Tarta cu Agrise Verzi si Capsune

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 240 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
  • 90 g unt rece (80-82%) taiat in cuburi
  • un praf mic de sare
  • 1 lingura de zahar brun
  • 125 ml apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 300 g capsune spalate si injumatatite
  • 100 g agrise spalate
  • 100 g zahar demerara
  • 50 g zahar muscovado
  • 15 g faina de grau alba
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie ecologica proaspat rasa
  • 1/4 lingurita enibahar macinat
  • 20 g unt nesarat taiat bucati
  • 1 ou batut (pentru ungere)

Mod de preparare

Puneti faina, sarea, zaharul si untul intr-un blender. Pulsati 10-15 secunde, pana cand untul este incorporat. Turnati apa si pulsati din nou pana obtineti un aluat. Transferati-l pe o suprafata si framantati usor doar pana formati o bila. Inveliti-l in folie alimentara si lasati-l in frigider 30 de minute.

Intr-un bol amestecati fructele cu zaharul, faina, coaja de lamaie si enibaharul. Acoperiti si puneti la rece pana la umplerea tartei.

Incalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Pe o bucata de folie de aluminiu presarati 1 lingurita de faina.

Presarati putina faina si pe o suprafata si intindeti aluatul intr-un cerc cu diametrul de aproximativ 40 cm. Transferati acesta pe folia de aluminiu. Intindeti umplutura in mijlocul aluatului, (incercati sa nu puneti mult din sucul lasat de fructe) lasand pe margini liber aproximativ 7-8 cm. Asezati bucatile de unt deasupra. Aduceti marginile precum in imagine apasand foarte usor la imbinaturi pentru a sigila. Ungeti aluatul cu ou si transferati cu folia intr-o tava. Coaceti 25-30 de minute apoi lasati sa se raceasca cel putin 30 de minute.
Serviti simplu sau cu frisca / inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
3
Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
New York Cheesecake
4
Dulciuri

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
5
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa