Tarta (aluat Cacao) cu Ricotta si Smochine

Postat pe: 30-08-2012
(0)

Ingrediente

aluat:
280 g faina 00
150 g zahar
140 g unt
1 ou
½ plic praf de copt
30 g cacao
umplutura:
1 ou mare sau 2 mici
250 g ricotta
130 g zahar brun
500 g smochine proaspete
vanilie aroma
zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Intr-un robot de bucatarie, puneti toate ingredientele cu care se prepara aluatul. Untul trebuie sa fie destul de moale la temperatura camerei. Eu am pus putin mai multa cacao. Amestecati la viteza medie si cand aluatul se restrange ... devine ca o minge, este gata.


Trebuie sa fie compact, omogen. Se poate face si fara robotul de bucatarie .... asa cum am facut eu. Intindeti o foaie cu aluatul, captusiti cu ea o tava rotunda cu diam. De 24-26 cm. avand grije sa fie aluat si pe margine in sus cam 2 cm.

Tava sa aiba hartie de cuptor. Amestecati ricotta cu oul, zaharul, aroma de vanilie si smochinele taiate in bucatele (cu coaja cu tot) . Turnati umplutura in tava. Deasupra puteti decora (facultativ) cu cateva smochine.. eu am pus doar in centru cateva felii. Coaceti tarta in cuptorul incalzit, la temp. 180°c (cuptor gaz), circa 40-45 minute.

Dupa ce este gata, lasati tarta sa se raceasca bine. Presarati eventual cu zahar pudra si serviti.
Reteta este luata de pe un blog italian. Data viitoare voi pune mai putin unt.. dupa mine este suficient si 100gr.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta (aluat Cacao) cu Ricotta si Smochine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta (aluat Cacao) cu Ricotta si Smochine