Tarta (aluat Cacao) cu Ricotta si Smochine

Complexitate
redusa
Tarta (aluat Cacao) cu Ricotta si Smochine

Ingrediente

  • aluat:
  • 280 g faina 00
  • 150 g zahar
  • 140 g unt
  • 1 ou
  • ½ plic praf de copt
  • 30 g cacao
  • umplutura:
  • 1 ou mare sau 2 mici
  • 250 g ricotta
  • 130 g zahar brun
  • 500 g smochine proaspete
  • vanilie aroma
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Intr-un robot de bucatarie, puneti toate ingredientele cu care se prepara aluatul. Untul trebuie sa fie destul de moale la temperatura camerei. Eu am pus putin mai multa cacao. Amestecati la viteza medie si cand aluatul se restrange ... devine ca o minge, este gata.


Trebuie sa fie compact, omogen. Se poate face si fara robotul de bucatarie .... asa cum am facut eu. Intindeti o foaie cu aluatul, captusiti cu ea o tava rotunda cu diam. De 24-26 cm. avand grije sa fie aluat si pe margine in sus cam 2 cm.

Tava sa aiba hartie de cuptor. Amestecati ricotta cu oul, zaharul, aroma de vanilie si smochinele taiate in bucatele (cu coaja cu tot) . Turnati umplutura in tava. Deasupra puteti decora (facultativ) cu cateva smochine.. eu am pus doar in centru cateva felii. Coaceti tarta in cuptorul incalzit, la temp. 180°c (cuptor gaz), circa 40-45 minute.

Dupa ce este gata, lasati tarta sa se raceasca bine. Presarati eventual cu zahar pudra si serviti.
Reteta este luata de pe un blog italian. Data viitoare voi pune mai putin unt.. dupa mine este suficient si 100gr.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Banana Split
4
Dulciuri

Banana Split

Banana Split
Prajitura cu Mere fara Blat
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa