Intr-un robot de bucatarie, puneti toate ingredientele cu care se prepara aluatul. Untul trebuie sa fie destul de moale la temperatura camerei. Eu am pus putin mai multa cacao. Amestecati la viteza medie si cand aluatul se restrange ... devine ca o minge, este gata.
Trebuie sa fie compact, omogen. Se poate face si fara robotul de bucatarie .... asa cum am facut eu. Intindeti o foaie cu aluatul, captusiti cu ea o tava rotunda cu diam. De 24-26 cm. avand grije sa fie aluat si pe margine in sus cam 2 cm.
Tava sa aiba hartie de cuptor. Amestecati ricotta cu oul, zaharul, aroma de vanilie si smochinele taiate in bucatele (cu coaja cu tot) . Turnati umplutura in tava. Deasupra puteti decora (facultativ) cu cateva smochine.. eu am pus doar in centru cateva felii. Coaceti tarta in cuptorul incalzit, la temp. 180°c (cuptor gaz), circa 40-45 minute.
Dupa ce este gata, lasati tarta sa se raceasca bine. Presarati eventual cu zahar pudra si serviti.
Reteta este luata de pe un blog italian. Data viitoare voi pune mai putin unt.. dupa mine este suficient si 100gr.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii