Sushi din Clatite de Ciocolata cu Visine

Complexitate
redusa
Sushi din Clatite de Ciocolata cu Visine

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • -125g faina
  • -2 oua
  • -250 ml lapte
  • -3 linguri cocao
  • -1 lingura ulei
  • Pentru budinca de orez:
  • -100 g orez cu bob rotund
  • -300 ml lapte
  • -1 pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar praf vanilat
  • -40 g zahar
  • -1 praf de sare
  • Pentru umplutura cu visine:
  • -1/2 cana dulceata de visine (fruct si zeama)
  • -1 lingura amidon
  • -100 ml sirop de visine
  • gros
  • Altele:
  • -ulei pentru prajit
  • -miere pentru lipit clatita

Mod de preparare

Pentru clatite:
Cerneti intr-un castron faina si cacao. Adaugati ouale, uleiul si treptat, amestecand energic, cate putin lapte pentru a evita formarea de cocoloase. Bateti bine pana ce amestecul devine neted si omogen. Trebuie sa obtineti un aluat lichid, dar mai gros si usor cleios. Daca este prea gros, mai adaugati cateva linguri de lapte.

Daca este prea subtire, mai adaugati faina.
Dati deoparte, la temperatura camerei pentru cel putin 1 ora.
Ungeti o tigaie (de preferinta teflonata) cu putin ulei. Turnati un polonic mediu de aluat si intindeti-l, fie cu dosul polonicului, fie prin rotirea tigaii. Coaceti clatitele pe ambele parti. Transferati pe o farfurie.

Pentru budinca de orez:
Spalati foarte bine orezul in mai multe ape reci. Scurgeti si rasfirati boabele pe un servet pana se zvanta bine, intorcandu-l din cand in cand (aproximativ 30 min). In felul acesta, pregatiti orezul sa absoarba lichidul.

Fierbeti orezul fix 3 min in apa clocotita cu un praf de sare, la foc mediu spre mic, intr-un vas acoperit. Scurgeti bine. Transferati-l in vasul cu lapte clocotind in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat (sau ati pus semintele de la pastaia de vanilie). Pentru fierberea orezului folositi o oala cu un capac care inchide bine. Dupa ce incepe sa fiarba puneti capacul, reduceti focul intre minim si mediu si lasati sa fiarba 10 min.

Este foarte important sa nu ridicati capacul pentru a obtine un orez care sa se prelucreze bine. Dupa 10 min. Inchideti focul, luati capacul, afanati orezul cu o furculita, acoperiti vasul cu un servet umed si lasati sa se raceasca.

Pentru umplutura cu visine:
Puneti la fiert dulceata de visine. Dizolvati amidonul in siropul rece si adaugati in vasul cu dulceata. Fierbeti la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa. Dati deoparte si lasati la racit.

Daca aveti planseta (covoras) de bambus pentru sushi puteti sa o folositi; daca nu aveti, puteti sa o inlocuiti cu hartie de copt. Deasemenea, puteti sa taiati marginile de la clatita, astfel incat sa formati un patrat sau sa o lasati rotunda.

Asezati peste foaia de clatita un strat din budinca de orez cat sa acopere ¾ din suprafata.
Puneti umplutura cu visine la mijlocul stratului de orez.
Pensulati cu miere partea de clatita neacoperita de orez ca sa se lipeasca mai bine la rulare.

Rulati incepand dinspre partea cu umplutura, strans, cu ajutorul covorasului sau a hartiei de copt, sub forma de rulou. Dati la rece pentru cel putin 1 ora.

Taiati fiecare clatita in 6 buc si serviti sushi simplu sau stropit cu miere ori cu un mot de frisca si presarat cu ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia