Sushi din Clatite de Ciocolata cu Visine

Complexitate
redusa
Sushi din Clatite de Ciocolata cu Visine

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • -125g faina
  • -2 oua
  • -250 ml lapte
  • -3 linguri cocao
  • -1 lingura ulei
  • Pentru budinca de orez:
  • -100 g orez cu bob rotund
  • -300 ml lapte
  • -1 pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar praf vanilat
  • -40 g zahar
  • -1 praf de sare
  • Pentru umplutura cu visine:
  • -1/2 cana dulceata de visine (fruct si zeama)
  • -1 lingura amidon
  • -100 ml sirop de visine
  • gros
  • Altele:
  • -ulei pentru prajit
  • -miere pentru lipit clatita

Mod de preparare

Pentru clatite:
Cerneti intr-un castron faina si cacao. Adaugati ouale, uleiul si treptat, amestecand energic, cate putin lapte pentru a evita formarea de cocoloase. Bateti bine pana ce amestecul devine neted si omogen. Trebuie sa obtineti un aluat lichid, dar mai gros si usor cleios. Daca este prea gros, mai adaugati cateva linguri de lapte.

Daca este prea subtire, mai adaugati faina.
Dati deoparte, la temperatura camerei pentru cel putin 1 ora.
Ungeti o tigaie (de preferinta teflonata) cu putin ulei. Turnati un polonic mediu de aluat si intindeti-l, fie cu dosul polonicului, fie prin rotirea tigaii. Coaceti clatitele pe ambele parti. Transferati pe o farfurie.

Pentru budinca de orez:
Spalati foarte bine orezul in mai multe ape reci. Scurgeti si rasfirati boabele pe un servet pana se zvanta bine, intorcandu-l din cand in cand (aproximativ 30 min). In felul acesta, pregatiti orezul sa absoarba lichidul.

Fierbeti orezul fix 3 min in apa clocotita cu un praf de sare, la foc mediu spre mic, intr-un vas acoperit. Scurgeti bine. Transferati-l in vasul cu lapte clocotind in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat (sau ati pus semintele de la pastaia de vanilie). Pentru fierberea orezului folositi o oala cu un capac care inchide bine. Dupa ce incepe sa fiarba puneti capacul, reduceti focul intre minim si mediu si lasati sa fiarba 10 min.

Este foarte important sa nu ridicati capacul pentru a obtine un orez care sa se prelucreze bine. Dupa 10 min. Inchideti focul, luati capacul, afanati orezul cu o furculita, acoperiti vasul cu un servet umed si lasati sa se raceasca.

Pentru umplutura cu visine:
Puneti la fiert dulceata de visine. Dizolvati amidonul in siropul rece si adaugati in vasul cu dulceata. Fierbeti la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa. Dati deoparte si lasati la racit.

Daca aveti planseta (covoras) de bambus pentru sushi puteti sa o folositi; daca nu aveti, puteti sa o inlocuiti cu hartie de copt. Deasemenea, puteti sa taiati marginile de la clatita, astfel incat sa formati un patrat sau sa o lasati rotunda.

Asezati peste foaia de clatita un strat din budinca de orez cat sa acopere ¾ din suprafata.
Puneti umplutura cu visine la mijlocul stratului de orez.
Pensulati cu miere partea de clatita neacoperita de orez ca sa se lipeasca mai bine la rulare.

Rulati incepand dinspre partea cu umplutura, strans, cu ajutorul covorasului sau a hartiei de copt, sub forma de rulou. Dati la rece pentru cel putin 1 ora.

Taiati fiecare clatita in 6 buc si serviti sushi simplu sau stropit cu miere ori cu un mot de frisca si presarat cu ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Bucataras.RO

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

Cozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti