Sufleu de Orez

Complexitate
redusa
Sufleu de Orez

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 125 gr orez
  • 5 oua
  • 30 gr unt (Rama)
  • 50 gr nuca taiata
  • 50 gr stafide
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns forma
  • pesmet pentru tapetat forma

Mod de preparare


In litrul de lapte punem la fiert orezul spalat impreuna cu 100 gr zahar si zaharul vanilat si un praf de sare. Lasam sa fiarba pana bobul de orez este moale si compozitia este ingrosata. Luam de pe foc si adaugam cele 5 galbenusuri de oua, 30 gr unt, nucile taiate felii si stafidele. Amestecam totul pana se omogenizeaza.

Albusurile le batem separat spuma si apoi le adaugam la compozitia de mai sus amestecand pana se omogenizeaza.
Un vas rotund (forma) il ungem bine cu unt sau untura, tapetam forma cu pesmet si rasturnam in el compozitia de mai sus. Dam vasul la cuptorul preincalzit unde il vom tine la foc mic pentru circa 1 ora.

Sufleul cand este frumos prajit se scoate din cuptor se rastoarna pe o farfurie intinsa si se poate stropi cu glazura de ciocolata, sau se presara cu zahar praf.

Feliile de sufleu glazurate, le-am servit cu toping de fructe dar se potriveste de minune si un strop de frisca alaturi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia