Sufleu de Orez

Complexitate
redusa
Sufleu de Orez

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 125 gr orez
  • 5 oua
  • 30 gr unt (Rama)
  • 50 gr nuca taiata
  • 50 gr stafide
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns forma
  • pesmet pentru tapetat forma

Mod de preparare


In litrul de lapte punem la fiert orezul spalat impreuna cu 100 gr zahar si zaharul vanilat si un praf de sare. Lasam sa fiarba pana bobul de orez este moale si compozitia este ingrosata. Luam de pe foc si adaugam cele 5 galbenusuri de oua, 30 gr unt, nucile taiate felii si stafidele. Amestecam totul pana se omogenizeaza.

Albusurile le batem separat spuma si apoi le adaugam la compozitia de mai sus amestecand pana se omogenizeaza.
Un vas rotund (forma) il ungem bine cu unt sau untura, tapetam forma cu pesmet si rasturnam in el compozitia de mai sus. Dam vasul la cuptorul preincalzit unde il vom tine la foc mic pentru circa 1 ora.

Sufleul cand este frumos prajit se scoate din cuptor se rastoarna pe o farfurie intinsa si se poate stropi cu glazura de ciocolata, sau se presara cu zahar praf.

Feliile de sufleu glazurate, le-am servit cu toping de fructe dar se potriveste de minune si un strop de frisca alaturi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)