Sufle de Portocala

Postat pe: 16-04-2011
(0)

Ingrediente

portocale - 3 buc de marime medie
faina - 2 linguri
zahar - 1/2 cana
suc de portocala - 50-60 ml
oua - 3 buc

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Portocalele le-am taiat in partea de jos in asa fel incit sa stea drepte ... partea de sus am practicat un capac cam la o treime de virf .... am scobit portocala lasind doar coaja (cu grija). Am separat albusurile de galbenusuri. Jumatate din cantitatea de zahar am amestecat-o cu galbenusurile, faina, si sucul de portocala, cealalta jumatate de cantitate de zahar am amestecat-o cu albusurile.

Am amestecat cam 10 minute in bain marie pina s-a ingrosat compozitia (atit cea cu galbenusuri cit si cea cu albusuri ...). Am dat la o parte compozitia cu galbenusuri, amestecind continuu inca vreo 10 minute .... am turnat 1/3 din compozitia cu albusuri peste cea cu galbenusuri incorporind-o incet, apoi am continuat pina la omogenizarea intregii cantitati.

Am umplut cu aceasta compozitie cele trei portocale si le-am bagat in cuptorul incins in prealabil pe o hirtie de copt.

Le-am lasat pina s-au facut cum le vedeti in imagine .....


Pont: grija mare la compozitia cu compozitia cu albusuri ... se poate "taia"
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sufle de Portocala" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sufle de Portocala