Portocalele le-am taiat in partea de jos in asa fel incit sa stea drepte ... partea de sus am practicat un capac cam la o treime de virf .... am scobit portocala lasind doar coaja (cu grija). Am separat albusurile de galbenusuri. Jumatate din cantitatea de zahar am amestecat-o cu galbenusurile, faina, si sucul de portocala, cealalta jumatate de cantitate de zahar am amestecat-o cu albusurile.
Am amestecat cam 10 minute in bain marie pina s-a ingrosat compozitia (atit cea cu galbenusuri cit si cea cu albusuri ...). Am dat la o parte compozitia cu galbenusuri, amestecind continuu inca vreo 10 minute .... am turnat 1/3 din compozitia cu albusuri peste cea cu galbenusuri incorporind-o incet, apoi am continuat pina la omogenizarea intregii cantitati.
Am umplut cu aceasta compozitie cele trei portocale si le-am bagat in cuptorul incins in prealabil pe o hirtie de copt.
Le-am lasat pina s-au facut cum le vedeti in imagine .....
Pont: grija mare la compozitia cu compozitia cu albusuri ... se poate "taia"
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii