Portocalele le-am taiat in partea de jos in asa fel incit sa stea drepte ... partea de sus am practicat un capac cam la o treime de virf .... am scobit portocala lasind doar coaja (cu grija). Am separat albusurile de galbenusuri. Jumatate din cantitatea de zahar am amestecat-o cu galbenusurile, faina, si sucul de portocala, cealalta jumatate de cantitate de zahar am amestecat-o cu albusurile.
Am amestecat cam 10 minute in bain marie pina s-a ingrosat compozitia (atit cea cu galbenusuri cit si cea cu albusuri ...). Am dat la o parte compozitia cu galbenusuri, amestecind continuu inca vreo 10 minute .... am turnat 1/3 din compozitia cu albusuri peste cea cu galbenusuri incorporind-o incet, apoi am continuat pina la omogenizarea intregii cantitati.
Am umplut cu aceasta compozitie cele trei portocale si le-am bagat in cuptorul incins in prealabil pe o hirtie de copt.
Le-am lasat pina s-au facut cum le vedeti in imagine .....
Pont: grija mare la compozitia cu compozitia cu albusuri ... se poate "taia"
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii