PASUL 1:
-zaharul tos cu cca 150 ml de apa se fierbe la bain-marie; zmeura si strugurii se spala, apoi se rup boabele de pe ciorchini
PASUL 2:
-cand siropul de zahar incepe sa se lege, se pun boabele de struguri si zmeura, se fierb impreuna 5-6 minute, apoi se indeparteaza de pe foc si se racesc
PASUL 3:
-crema mascarpone se pune intr-un vas adanc, se adauga galbenusurile si zaharul pudra si se amesteca pana devine o crema spumoasa
PASUL 4:
-se adauga si frisca, se amesteca usor, apoi in cupe sau in castronele se pun crema, fructe si sirop de zahar, apoi din nou crema si se orneaza cu fructele din sirop
Pentru acest desert trebuie un sirop putin mai gros, de aceea se recomanda ca in siropul caldut sa se dizolve un pliculet de gelatina pentru prajituri
SA AVETI POFTA! ! !
M-a lovit asa o pofta dupa ce am facut gemul de prune incat am framantat niste cornulete. Aveam untura , drojdie proaspata...
Desert cornulete cu iaurt si unturaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii