Se pregateste umplutura:
Visinele scurse bine se amesteca cu 2 linguri de zahar si 2 de pesmet.
Branza de vaca se mixeaza cu ouale, 3 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust), grisul (in functie de consistenta branzei, sa nu fie prea moale si zaharul vanilat. In bolul in care s-a pregatit se imparte compozitia in 4.
Pt. fiecare rulou ai nevoie de cate 3 foi de placinta. Se unge prima foaie, se pune a doua, se unge, se suprapune ultima, care se unge si ea. Pe margine se presara 2 linguri de pesmet. . Se pune 1/4 din cantitatea de branza. Peste ea se pune 1/4 din vivine. Se ruleaza si se pune in tava. Eu am taiat fiecare rulou in doua, caci era mai lung decat tava (le-am rulat pe lung).
Se repeta operatia cu celelalte 4. Inainte de a le pune la copt se ung cu ulei. Se coc la 180 gr cca 40 min. (pana se rumenesc usor deasupra)
Se pudreaza cu zahar.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii