Blatul:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga apa rece, se amesteca cacaua cu faina si praful de copt si se adauga (se cerne) peste restul de ingrediente deja amestecate. Se da la copt in cuptorul incalzit in prealabil la foc nu prea tare. Se verifica cu scobitoarea. Se lasa la racit.
Crema:
Cele 3 plicuri de crema de vanilie la rece (Dr. Oetker) se bat cu laptele rece, atat cat sa fie mai tare (cam 600 ml).
Sosul:
Se pune in zahar faina, cacaua si se amesteca, apoi se toarna laptele treptat, se amesteca sa nu se faca cocolosi si se pune cam 2-3 minute la fiert socotind de cand a inceput sa fiarba si amestecand continuu. Cand s-a racit se adauga esenta de rom si stafidele.
Aranjarea prajiturii:
Se rupe cu lingura din blat bucatele mici (cat causul de la o lingura de supa), se aseaza intr-un vas mare (eu am folosit vasul rotund si mai mare dintr-un set de yena) pana se umple partea de jos a vasului, se toarna sos din abundenta ca sa se imbibe toate bucatile de blat, se rup bucati la fel de mici din crema de vanilie si se intercaleaza intre bucatile de blat, apoi se toarna frica bine batuta cat sa acopere crema de vanilie (nuca optional), apoi din nou blat, sos, crema si frisca pana cand se umple vasul. Ultimul strat va fi frisca asezata cu lingura si stropita cu sos.
Se serveste in cupe de inghetata si cine vrea, cu piscoturi. Pofta buna!
Nu am citit toate reletele de pe site si sper ca nu mai este una la fel ca sa nu supar pe nimeni. Eu o am de vreo cativa ani de o pretena si fac prajitura cat de des se poate. Este ca o inghetata pentru iarna. Mie mi-au iesit trei vase de yena si un castron mai mic, asa ca daca faceti impartiti si la cei gragi voua. Pofta buna.
Imi pare rau, dar nu am aparat foto sa va pot trimite si poze, dar poate face cineva prajitura si pune acea persoana poze pe site. Va pup.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii