Somloy Galuska III

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru ornare:
  • 1 l frisca lichida;
  • 100-150 g nuca macinata (optional);
  • Pentru blat:
  • 6 oua;
  • 4 linguri apa;
  • 10 linguri de zahar;
  • 6 linguri de faina;
  • 4 linguri de cacao;
  • 1 praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 3 plicuri de crema de vanilie la rece (Dr Oetker)
  • aprox 600 ml lapte fiert si rece;
  • Pentru sos:
  • 1,5 l lapte fiert;
  • 2 linguri faina;
  • 5-7 linguri zahar (cat va place de dulce);
  • 6 linguri de cacao;
  • 2-3 fiole de esenta de rom (Dr Oetker)
  • 2 plicuri stafide aurii (200 g)

Mod de preparare

Blatul:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga apa rece, se amesteca cacaua cu faina si praful de copt si se adauga (se cerne) peste restul de ingrediente deja amestecate. Se da la copt in cuptorul incalzit in prealabil la foc nu prea tare. Se verifica cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema:
Cele 3 plicuri de crema de vanilie la rece (Dr. Oetker) se bat cu laptele rece, atat cat sa fie mai tare (cam 600 ml).

Sosul:
Se pune in zahar faina, cacaua si se amesteca, apoi se toarna laptele treptat, se amesteca sa nu se faca cocolosi si se pune cam 2-3 minute la fiert socotind de cand a inceput sa fiarba si amestecand continuu. Cand s-a racit se adauga esenta de rom si stafidele.

Aranjarea prajiturii:
Se rupe cu lingura din blat bucatele mici (cat causul de la o lingura de supa), se aseaza intr-un vas mare (eu am folosit vasul rotund si mai mare dintr-un set de yena) pana se umple partea de jos a vasului, se toarna sos din abundenta ca sa se imbibe toate bucatile de blat, se rup bucati la fel de mici din crema de vanilie si se intercaleaza intre bucatile de blat, apoi se toarna frica bine batuta cat sa acopere crema de vanilie (nuca optional), apoi din nou blat, sos, crema si frisca pana cand se umple vasul. Ultimul strat va fi frisca asezata cu lingura si stropita cu sos.


Se serveste in cupe de inghetata si cine vrea, cu piscoturi. Pofta buna!

Nu am citit toate reletele de pe site si sper ca nu mai este una la fel ca sa nu supar pe nimeni. Eu o am de vreo cativa ani de o pretena si fac prajitura cat de des se poate. Este ca o inghetata pentru iarna. Mie mi-au iesit trei vase de yena si un castron mai mic, asa ca daca faceti impartiti si la cei gragi voua. Pofta buna.

Imi pare rau, dar nu am aparat foto sa va pot trimite si poze, dar poate face cineva prajitura si pune acea persoana poze pe site. Va pup.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
2
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Gofre cu zmeura
5
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce