Somloy Galuska III

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru ornare:
  • 1 l frisca lichida;
  • 100-150 g nuca macinata (optional);
  • Pentru blat:
  • 6 oua;
  • 4 linguri apa;
  • 10 linguri de zahar;
  • 6 linguri de faina;
  • 4 linguri de cacao;
  • 1 praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 3 plicuri de crema de vanilie la rece (Dr Oetker)
  • aprox 600 ml lapte fiert si rece;
  • Pentru sos:
  • 1,5 l lapte fiert;
  • 2 linguri faina;
  • 5-7 linguri zahar (cat va place de dulce);
  • 6 linguri de cacao;
  • 2-3 fiole de esenta de rom (Dr Oetker)
  • 2 plicuri stafide aurii (200 g)

Mod de preparare

Blatul:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga apa rece, se amesteca cacaua cu faina si praful de copt si se adauga (se cerne) peste restul de ingrediente deja amestecate. Se da la copt in cuptorul incalzit in prealabil la foc nu prea tare. Se verifica cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema:
Cele 3 plicuri de crema de vanilie la rece (Dr. Oetker) se bat cu laptele rece, atat cat sa fie mai tare (cam 600 ml).

Sosul:
Se pune in zahar faina, cacaua si se amesteca, apoi se toarna laptele treptat, se amesteca sa nu se faca cocolosi si se pune cam 2-3 minute la fiert socotind de cand a inceput sa fiarba si amestecand continuu. Cand s-a racit se adauga esenta de rom si stafidele.

Aranjarea prajiturii:
Se rupe cu lingura din blat bucatele mici (cat causul de la o lingura de supa), se aseaza intr-un vas mare (eu am folosit vasul rotund si mai mare dintr-un set de yena) pana se umple partea de jos a vasului, se toarna sos din abundenta ca sa se imbibe toate bucatile de blat, se rup bucati la fel de mici din crema de vanilie si se intercaleaza intre bucatile de blat, apoi se toarna frica bine batuta cat sa acopere crema de vanilie (nuca optional), apoi din nou blat, sos, crema si frisca pana cand se umple vasul. Ultimul strat va fi frisca asezata cu lingura si stropita cu sos.


Se serveste in cupe de inghetata si cine vrea, cu piscoturi. Pofta buna!

Nu am citit toate reletele de pe site si sper ca nu mai este una la fel ca sa nu supar pe nimeni. Eu o am de vreo cativa ani de o pretena si fac prajitura cat de des se poate. Este ca o inghetata pentru iarna. Mie mi-au iesit trei vase de yena si un castron mai mic, asa ca daca faceti impartiti si la cei gragi voua. Pofta buna.

Imi pare rau, dar nu am aparat foto sa va pot trimite si poze, dar poate face cineva prajitura si pune acea persoana poze pe site. Va pup.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Savarine
Bucataras.RO

Savarine

Savarinele imi aduc aminte de casa...copilarie...si in special de bunica mea careia ii placeau atit de mult aceste prajituri....

Savarine
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit