Somloy Galuska III

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru ornare:
  • 1 l frisca lichida;
  • 100-150 g nuca macinata (optional);
  • Pentru blat:
  • 6 oua;
  • 4 linguri apa;
  • 10 linguri de zahar;
  • 6 linguri de faina;
  • 4 linguri de cacao;
  • 1 praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 3 plicuri de crema de vanilie la rece (Dr Oetker)
  • aprox 600 ml lapte fiert si rece;
  • Pentru sos:
  • 1,5 l lapte fiert;
  • 2 linguri faina;
  • 5-7 linguri zahar (cat va place de dulce);
  • 6 linguri de cacao;
  • 2-3 fiole de esenta de rom (Dr Oetker)
  • 2 plicuri stafide aurii (200 g)

Mod de preparare

Blatul:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga apa rece, se amesteca cacaua cu faina si praful de copt si se adauga (se cerne) peste restul de ingrediente deja amestecate. Se da la copt in cuptorul incalzit in prealabil la foc nu prea tare. Se verifica cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema:
Cele 3 plicuri de crema de vanilie la rece (Dr. Oetker) se bat cu laptele rece, atat cat sa fie mai tare (cam 600 ml).

Sosul:
Se pune in zahar faina, cacaua si se amesteca, apoi se toarna laptele treptat, se amesteca sa nu se faca cocolosi si se pune cam 2-3 minute la fiert socotind de cand a inceput sa fiarba si amestecand continuu. Cand s-a racit se adauga esenta de rom si stafidele.

Aranjarea prajiturii:
Se rupe cu lingura din blat bucatele mici (cat causul de la o lingura de supa), se aseaza intr-un vas mare (eu am folosit vasul rotund si mai mare dintr-un set de yena) pana se umple partea de jos a vasului, se toarna sos din abundenta ca sa se imbibe toate bucatile de blat, se rup bucati la fel de mici din crema de vanilie si se intercaleaza intre bucatile de blat, apoi se toarna frica bine batuta cat sa acopere crema de vanilie (nuca optional), apoi din nou blat, sos, crema si frisca pana cand se umple vasul. Ultimul strat va fi frisca asezata cu lingura si stropita cu sos.


Se serveste in cupe de inghetata si cine vrea, cu piscoturi. Pofta buna!

Nu am citit toate reletele de pe site si sper ca nu mai este una la fel ca sa nu supar pe nimeni. Eu o am de vreo cativa ani de o pretena si fac prajitura cat de des se poate. Este ca o inghetata pentru iarna. Mie mi-au iesit trei vase de yena si un castron mai mic, asa ca daca faceti impartiti si la cei gragi voua. Pofta buna.

Imi pare rau, dar nu am aparat foto sa va pot trimite si poze, dar poate face cineva prajitura si pune acea persoana poze pe site. Va pup.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza de vaci
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Broccoli cu cartofi la cuptor
Bucataras.RO

Broccoli cu cartofi la cuptor

Broccoli cu cartofi la cuptor
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia