Sbriciolata Ricotta E Fragole

Complexitate
redusa
Sbriciolata Ricotta E Fragole

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 90 g unt
  • 120 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 1 ou
  • coaja de la 1 lamaie
  • Umplutura:
  • 250 g ricotta
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g capsuni

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, untul taiat bucati si coaja de lamaie.
Se amesteca bine dupa care se adauga oul.

Se amesteca pana devine un aluat faramicios (sbriciolat).
Se tapeteaza o forma de 22 cm cu hartie de copt si se pune jumatate din aluat.

Intr-un castron se amesteca ricotta, zaharul pudra si capsunile taiate bucati mici.
Se adauga peste aluat lasand 1 cm pe margine fara umplutura.

Se completeaza cu aluatul ramas si se preseaza usor cu mana.
Se coace la 180 grade pentru 30 min.

Se lasa la racit dupa care se portioneaza.
Este delicioasa special cui ii plac dulciurile cu branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate