Sbriciolata cu Crema de Portocale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Sbriciolata cu Crema de Portocale

Ingrediente

  • dimensiuni tava: 24 x 30 cm
  • Aluat:
  • 400 gr faina
  • 125 gr unt
  • 150 gr zahar (eu am uitat sa il pun)
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • arome (vanilie, coaja de lamiie, portocala rasa dupa gust)
  • Crema:
  • 200 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • coaja rasa de la 2 portocale (eu n-am pus caci ale mele nu erau biologice)
  • sucul de la 2 portocale
  • 4 lg faina
  • 400 ml lapte

Mod de preparare

Crema de portocale:
zaharul + galbenusurile + untul + coaja de portocala se freaca spuma, se adauga faina, apoi sucul de portocale si laptele ... se amesteca cu telul para si se aseaza cratita pe foc, la flacara mica. Se amesteca destul de des ca sa nu se lipeasca si cind incepe sa bolboroseasca precum vulcanii noroiosi si arata ca o ciulama e gata ... Se lasa deoparte si se prepara aluatul.

Aluatul:
* se freaca faina amestecata cu praful de copt+aromele, zaharul si untul pina devine totul ca un nisip
* se adauga ouale si se continua sa se amestece fara sa incercati sa faci un aluat compact, numai cu degetele farimitzind si frecind o mina de cealalata. Daca aveti miinile calde va spalati pe miini cu apa rece si va stergeti inainte de a incepe aceasta operatiune (care este mai greu de explicat decit de executat)
* 2/3 din aluat asa farimitat se rastoarna in tava pe hirtia de copt
* deasupra se toarna cu lingura crema si eu am pus din loc in loc nutella.
* se rastoarna peste crema restul de aluat si se da la cuptor la 180°C pt 30 minute circa
Umplutura sa ii zicem tipica / originala ar fii din urda (ricotta), insa exista si alte variatiuni pe: cu crema, cu mere, cu .... ricotta si crema, cu ricotta si mere (asta mie imi place cel mai mult) ... merele sunt rase sau taiate marunt si calite putin ca pt placinta clasica ... si dc puneti mai multe feluri de umpluturi le asezati in straturi.

In loc de portocale se pot folosi lamii si iese crema de lamiie:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone este o combinatie irezistibila intre dulce si acrisor, un adevarat deliciu pentru...

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
Sirop de Soc Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
5
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Parteneri
Mousse de ciocolata cu chilli
Bucataras.RO

Mousse de ciocolata cu chilli

Noua gamă de condimente Delikat,realizate din ingrediente 100% naturale, include două categorii de produse: condimente...

Mousse de ciocolata cu chilli
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!