Sbriciolata cu Crema de Portocale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Sbriciolata cu Crema de Portocale

Ingrediente

  • dimensiuni tava: 24 x 30 cm
  • Aluat:
  • 400 gr faina
  • 125 gr unt
  • 150 gr zahar (eu am uitat sa il pun)
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • arome (vanilie, coaja de lamiie, portocala rasa dupa gust)
  • Crema:
  • 200 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • coaja rasa de la 2 portocale (eu n-am pus caci ale mele nu erau biologice)
  • sucul de la 2 portocale
  • 4 lg faina
  • 400 ml lapte

Mod de preparare

Crema de portocale:
zaharul + galbenusurile + untul + coaja de portocala se freaca spuma, se adauga faina, apoi sucul de portocale si laptele ... se amesteca cu telul para si se aseaza cratita pe foc, la flacara mica. Se amesteca destul de des ca sa nu se lipeasca si cind incepe sa bolboroseasca precum vulcanii noroiosi si arata ca o ciulama e gata ... Se lasa deoparte si se prepara aluatul.

Aluatul:
* se freaca faina amestecata cu praful de copt+aromele, zaharul si untul pina devine totul ca un nisip
* se adauga ouale si se continua sa se amestece fara sa incercati sa faci un aluat compact, numai cu degetele farimitzind si frecind o mina de cealalata. Daca aveti miinile calde va spalati pe miini cu apa rece si va stergeti inainte de a incepe aceasta operatiune (care este mai greu de explicat decit de executat)
* 2/3 din aluat asa farimitat se rastoarna in tava pe hirtia de copt
* deasupra se toarna cu lingura crema si eu am pus din loc in loc nutella.
* se rastoarna peste crema restul de aluat si se da la cuptor la 180°C pt 30 minute circa
Umplutura sa ii zicem tipica / originala ar fii din urda (ricotta), insa exista si alte variatiuni pe: cu crema, cu mere, cu .... ricotta si crema, cu ricotta si mere (asta mie imi place cel mai mult) ... merele sunt rase sau taiate marunt si calite putin ca pt placinta clasica ... si dc puneti mai multe feluri de umpluturi le asezati in straturi.

In loc de portocale se pot folosi lamii si iese crema de lamiie:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
1
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
4
Dulciuri

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor

Cheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
Bors cu loboda rosie, reteta de post
5
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Parteneri
Rulouri din piept de pui invelite in bacon
Bucataras.RO

Rulouri din piept de pui invelite in bacon

Mi-au placut rulourile lui Rocsi si am facut si eu unele, dar fara cascaval. Am folosit condimentele pe care le...

Rulouri din piept de pui invelite in bacon
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti