Sbriciolata cu Crema de Portocale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Sbriciolata cu Crema de Portocale

Ingrediente

  • dimensiuni tava: 24 x 30 cm
  • Aluat:
  • 400 gr faina
  • 125 gr unt
  • 150 gr zahar (eu am uitat sa il pun)
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • arome (vanilie, coaja de lamiie, portocala rasa dupa gust)
  • Crema:
  • 200 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • coaja rasa de la 2 portocale (eu n-am pus caci ale mele nu erau biologice)
  • sucul de la 2 portocale
  • 4 lg faina
  • 400 ml lapte

Mod de preparare

Crema de portocale:
zaharul + galbenusurile + untul + coaja de portocala se freaca spuma, se adauga faina, apoi sucul de portocale si laptele ... se amesteca cu telul para si se aseaza cratita pe foc, la flacara mica. Se amesteca destul de des ca sa nu se lipeasca si cind incepe sa bolboroseasca precum vulcanii noroiosi si arata ca o ciulama e gata ... Se lasa deoparte si se prepara aluatul.

Aluatul:
* se freaca faina amestecata cu praful de copt+aromele, zaharul si untul pina devine totul ca un nisip
* se adauga ouale si se continua sa se amestece fara sa incercati sa faci un aluat compact, numai cu degetele farimitzind si frecind o mina de cealalata. Daca aveti miinile calde va spalati pe miini cu apa rece si va stergeti inainte de a incepe aceasta operatiune (care este mai greu de explicat decit de executat)
* 2/3 din aluat asa farimitat se rastoarna in tava pe hirtia de copt
* deasupra se toarna cu lingura crema si eu am pus din loc in loc nutella.
* se rastoarna peste crema restul de aluat si se da la cuptor la 180°C pt 30 minute circa
Umplutura sa ii zicem tipica / originala ar fii din urda (ricotta), insa exista si alte variatiuni pe: cu crema, cu mere, cu .... ricotta si crema, cu ricotta si mere (asta mie imi place cel mai mult) ... merele sunt rase sau taiate marunt si calite putin ca pt placinta clasica ... si dc puneti mai multe feluri de umpluturi le asezati in straturi.

In loc de portocale se pot folosi lamii si iese crema de lamiie:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Tort de mere caramelizate
3
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu bulion
5
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Parteneri
Cremsnit cu frisca
Bucataras.RO

Cremsnit cu frisca

O prajitura usor de preparat si excelenta pentru sfarsitul saptamanii.

Cremsnit cu frisca
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj