Se amesteca intr-un castron faina, cacaua, vanilia si praful de copt.
Dupa care se adauga zaharul, ouale si untul rece bucati.
Se face un aluat nisipos.
Intre timp se incalzeste cuptorul la 180°.
Si se pregateste crema, amestecand ricotta cu zaharul, oul, coaja de portocala sau aroma preferata si la urma ciocolata bucati.
Se tapeteaza fundul unei forme de tort de 26 cm cu hartie de copt.
Se pune jumatate din aluat si se preseaza usor cu mana, se adauga umplutura avand grija sa lasam 1 cm liber pe margine si se adauga restul de aluat presand usor cu mana pe margine.
Se da la cuptor la 180° pentru 30 min.
Se lasa la racit complet dupa care se poate taia.
Se poate pudra cu zahar pudra.
Se pastreaza in frigider.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPentru acest tort m-am inspirat de la Simona Callas, doar am facut unele modificari, am folosit mousse de ciocolata neagra in...
Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolataMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii