Savarine

Postat pe: 11-07-2016
(2)

Ingrediente

ingrediente:
250 gr faina
2 oua
150 ml lapte cald
30 ml ulei
1 lingura zahar
un praf de sare si 1 drojdie uscata (max 7 gr )
Pentru sirop:
400 ml apa
150 gr zahar
1 esenta rom
Pentru decor: 500 ml frisca

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut dizolvam drojdia. Le amestecam impreuna si apoi adaugam treptat faina. Lasam sa dospeasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Din compozitie putem cu lingura in formele de savarine (eu am folosit formele mai mari pentru cosulete) doar trei sferturi din forma dospita si mai lasam cam 15-20 minute la dospit. Apoi le coacem la foc potrivit 30-35 minute pana capata o culoare maronie. Intre timp punem apa cu zaharul la fiert 2-3 minute sa dea in clocote il lasam la racit si apoi adaugam esenta de rom. Frisca o batem tare cu mixerul 2-3 minute.
Dupa ce s-au copt le scoatem din forme le intoarcem le taiem un capacel dar nu de tot apoi le scufundam in sirop pe fiecare in parte si le asezam pe o tava. Umplem savarinele cu frisca cu ajutorul unui pos si le ornam cu gem de capsuni (dupa preferinte).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Savarine" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

RADA ADRIANA
•  16.07.2016 18:10:59

Si eu iubesc savarinele.

nicolenicole
•  13.07.2016 15:18:11

Doamne ce mult iubesc eu savarinele imi aduc aminte de copilarie......foarte bune si aromate.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Savarine