Ingrediente
● aluat: |
● 6 oua |
● 120 gr zahar |
● 100 gr pesmet |
● 15 ml rom ( eu nu am pus ) |
● 30 gr faina ( nu am pus ) |
● sirop: |
● 300 gr zahar |
● 400 ml apa |
● 100 ml rom ( eu am pus 1/2 de fiola esenta ) |
● pt ornat : |
● 1/2 kg frisca cu gelatina ( eu am pus numai frisca ) |
Mod de preparare
se ung formele cu unt ( era ca o crema ) am folosit pensula ca sa ung mai bine si se tapeteaza cu faina
se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si romul... apoi incet se adauga si galbenusurile si la urma pesmetul cu faina... nu se amesteca de prea multe ori ( 9-10 ori prin rasturnare )
am umplut formele pe care le-am pus pe o tava si le-am pus la cuptorul gata incalzit la putin mai mult decit mediu ... dupa 20 minute timp in care nu tb sa deschidem usa la cuptor
scoatem formele si le asezam cu gura in jos. eu am pus o hirtie de copt pe un fund de lemn si pe ea am rasturnat formele. Nu se scot savarinele din forma, le lasam asa cu fundul in sus si le acoperim cu un servet. . eu am pus o fata de masa pe ele pina s-au racit. . .
Scoatem savarinele din forma, le taiem la circa 1/3 un capac.
facem siropul si cind incepe sa clocoteasa stingem flacara si lasam la racit. . . adaugam romul cind e destul de rece siropul.
stropim savarinele cu sirop inclusiv capacelele si le punem la frigider sa se raceasca. zice in carte pt 2-3 ore. eu am lasat mult mai putin ...
in timpul asta batem frisca
pe fiecare savarina scoasa din frigider ungem un strat de gem ca sa nu se inmoaie in contact cu frisca ... punem un strat de frisca apoi capacul si pe capac alt strat de frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Savarina din Pesmet" nu uita sa ii faci un review.
se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si romul... apoi incet se adauga si galbenusurile si la urma pesmetul cu faina... nu se amesteca de prea multe ori ( 9-10 ori prin rasturnare )
am umplut formele pe care le-am pus pe o tava si le-am pus la cuptorul gata incalzit la putin mai mult decit mediu ... dupa 20 minute timp in care nu tb sa deschidem usa la cuptor
scoatem formele si le asezam cu gura in jos. eu am pus o hirtie de copt pe un fund de lemn si pe ea am rasturnat formele. Nu se scot savarinele din forma, le lasam asa cu fundul in sus si le acoperim cu un servet. . eu am pus o fata de masa pe ele pina s-au racit. . .
Scoatem savarinele din forma, le taiem la circa 1/3 un capac.
facem siropul si cind incepe sa clocoteasa stingem flacara si lasam la racit. . . adaugam romul cind e destul de rece siropul.
stropim savarinele cu sirop inclusiv capacelele si le punem la frigider sa se raceasca. zice in carte pt 2-3 ore. eu am lasat mult mai putin ...
in timpul asta batem frisca
pe fiecare savarina scoasa din frigider ungem un strat de gem ca sa nu se inmoaie in contact cu frisca ... punem un strat de frisca apoi capacul si pe capac alt strat de frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Savarina din Pesmet" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 16.11.2015 11:06:47
Bani pe net rapid! Sistemul care iti garanteaza rezultate a fost lansat! Vrei sa castigi bani pe net rapid? Incepe acum sa folosesti cel mai revolutionar program de lucru la domiciliu! Castiga bani pe net rapid! Simplu, eficient si fara obligatii! Numai dupa ce te hotarasti cu maxima seriozitate, cere mai multe detalii la adresa de email: laura.paraschiv@gmail.com