Savarina din Pesmet

Complexitate
redusa
Savarina din Pesmet

Ingrediente

  • aluat:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr pesmet
  • 15 ml rom ( eu nu am pus )
  • 30 gr faina ( nu am pus )
  • sirop:
  • 300 gr zahar
  • 400 ml apa
  • 100 ml rom ( eu am pus 1/2 de fiola esenta )
  • pt ornat :
  • 1/2 kg frisca cu gelatina ( eu am pus numai frisca )

Mod de preparare

se ung formele cu unt ( era ca o crema ) am folosit pensula ca sa ung mai bine si se tapeteaza cu faina

se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si romul... apoi incet se adauga si galbenusurile si la urma pesmetul cu faina... nu se amesteca de prea multe ori ( 9-10 ori prin rasturnare )

am umplut formele pe care le-am pus pe o tava si le-am pus la cuptorul gata incalzit la putin mai mult decit mediu ... dupa 20 minute timp in care nu tb sa deschidem usa la cuptor

scoatem formele si le asezam cu gura in jos. eu am pus o hirtie de copt pe un fund de lemn si pe ea am rasturnat formele. Nu se scot savarinele din forma, le lasam asa cu fundul in sus si le acoperim cu un servet. . eu am pus o fata de masa pe ele pina s-au racit. . .

Scoatem savarinele din forma, le taiem la circa 1/3 un capac.

facem siropul si cind incepe sa clocoteasa stingem flacara si lasam la racit. . . adaugam romul cind e destul de rece siropul.

stropim savarinele cu sirop inclusiv capacelele si le punem la frigider sa se raceasca. zice in carte pt 2-3 ore. eu am lasat mult mai putin ...

in timpul asta batem frisca

pe fiecare savarina scoasa din frigider ungem un strat de gem ca sa nu se inmoaie in contact cu frisca ... punem un strat de frisca apoi capacul si pe capac alt strat de frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia