Savarina din Pesmet

Complexitate
redusa
Savarina din Pesmet

Ingrediente

  • aluat:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr pesmet
  • 15 ml rom ( eu nu am pus )
  • 30 gr faina ( nu am pus )
  • sirop:
  • 300 gr zahar
  • 400 ml apa
  • 100 ml rom ( eu am pus 1/2 de fiola esenta )
  • pt ornat :
  • 1/2 kg frisca cu gelatina ( eu am pus numai frisca )

Mod de preparare

se ung formele cu unt ( era ca o crema ) am folosit pensula ca sa ung mai bine si se tapeteaza cu faina

se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si romul... apoi incet se adauga si galbenusurile si la urma pesmetul cu faina... nu se amesteca de prea multe ori ( 9-10 ori prin rasturnare )

am umplut formele pe care le-am pus pe o tava si le-am pus la cuptorul gata incalzit la putin mai mult decit mediu ... dupa 20 minute timp in care nu tb sa deschidem usa la cuptor

scoatem formele si le asezam cu gura in jos. eu am pus o hirtie de copt pe un fund de lemn si pe ea am rasturnat formele. Nu se scot savarinele din forma, le lasam asa cu fundul in sus si le acoperim cu un servet. . eu am pus o fata de masa pe ele pina s-au racit. . .

Scoatem savarinele din forma, le taiem la circa 1/3 un capac.

facem siropul si cind incepe sa clocoteasa stingem flacara si lasam la racit. . . adaugam romul cind e destul de rece siropul.

stropim savarinele cu sirop inclusiv capacelele si le punem la frigider sa se raceasca. zice in carte pt 2-3 ore. eu am lasat mult mai putin ...

in timpul asta batem frisca

pe fiecare savarina scoasa din frigider ungem un strat de gem ca sa nu se inmoaie in contact cu frisca ... punem un strat de frisca apoi capacul si pe capac alt strat de frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa