Sarlota picanta cu fructe

Portii
4
Timp pregatire
390 minute
Complexitate
redusa
Sarlota picanta cu fructe

Ingrediente

  • 20 piscoturi de sampanie
  • 100 g ciocolata cu chili
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 4 oua
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri apa
  • 500 g caise pregatite compot
  • 100 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Se topesc cele trei ciocolate, doua cu lapte si una cu chili intr-un vas pe bain-marie impreuna cu unt, se amesteca bine la final, apoi se lasa deoparte.
Intr-un vas, tot pe bain marie, se freaca galbenusurile cu zahar si 2 linguri apa, dupa ce a rezultat o compozitie spumoasa, se amesteca cu ciocolata si dupa omogenizare, se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se amesteca usor cu frisca batuta.
Caisele spalate, desfacute, se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zahar dupa gust, doar cateva minute, apoi se scot usor cu o spumiera.
Intr-o forma rotunda se pun pe fund si pe margini piscoturi inmuiate in zeama de la caise rece, acoperind si locurile libere cu bucati mici, se rastoarna jumatate din crema, deasupra se pun caise, se acopera cu restul de crema, se niveleaza suprafata, se acopera cu piscoturi trecute prin compot, se pune o farfurie deasupra direct peste piscoturi si se lasa la frigider cel putin 6 ore, dar ideal ar fi pana a doua zi, cand se scoate farfuria, se pune un platou deasupra si se rastoarna cu atentie.
Se topeste ciocolata neagra impreuna cu 1 lingura frisca lichida sau lapte tot pe bain marie, se amesteca energic pentru omogenizare, apoi se toarna peste sarlota si se orneaza cu caise, se taie si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
2
Dulciuri

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor

Cheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
Tavalite cu Cocos
3
Dulciuri

Tavalite cu Cocos

Tavalite cu Cocos
Parteneri
Chec marmorat
Bucataras.RO

Chec marmorat

reteta dupa Jamila cuisine

Chec marmorat
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri