Sarlota picanta cu fructe

Portii
4
Timp pregatire
390 minute
Complexitate
redusa
Sarlota picanta cu fructe

Ingrediente

  • 20 piscoturi de sampanie
  • 100 g ciocolata cu chili
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 4 oua
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri apa
  • 500 g caise pregatite compot
  • 100 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Se topesc cele trei ciocolate, doua cu lapte si una cu chili intr-un vas pe bain-marie impreuna cu unt, se amesteca bine la final, apoi se lasa deoparte.
Intr-un vas, tot pe bain marie, se freaca galbenusurile cu zahar si 2 linguri apa, dupa ce a rezultat o compozitie spumoasa, se amesteca cu ciocolata si dupa omogenizare, se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se amesteca usor cu frisca batuta.
Caisele spalate, desfacute, se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zahar dupa gust, doar cateva minute, apoi se scot usor cu o spumiera.
Intr-o forma rotunda se pun pe fund si pe margini piscoturi inmuiate in zeama de la caise rece, acoperind si locurile libere cu bucati mici, se rastoarna jumatate din crema, deasupra se pun caise, se acopera cu restul de crema, se niveleaza suprafata, se acopera cu piscoturi trecute prin compot, se pune o farfurie deasupra direct peste piscoturi si se lasa la frigider cel putin 6 ore, dar ideal ar fi pana a doua zi, cand se scoate farfuria, se pune un platou deasupra si se rastoarna cu atentie.
Se topeste ciocolata neagra impreuna cu 1 lingura frisca lichida sau lapte tot pe bain marie, se amesteca energic pentru omogenizare, apoi se toarna peste sarlota si se orneaza cu caise, se taie si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Placinta cu carne tocata
Bucataras.RO

Placinta cu carne tocata

    Placinta cu carne este o alegere foarte buna pentru aperitiv, pachetelul de la birou sau pentru cina....

Placinta cu carne tocata
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!