Sarlota picanta cu fructe

Portii
4
Timp pregatire
390 minute
Complexitate
redusa
Sarlota picanta cu fructe

Ingrediente

  • 20 piscoturi de sampanie
  • 100 g ciocolata cu chili
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 4 oua
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri apa
  • 500 g caise pregatite compot
  • 100 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Se topesc cele trei ciocolate, doua cu lapte si una cu chili intr-un vas pe bain-marie impreuna cu unt, se amesteca bine la final, apoi se lasa deoparte.
Intr-un vas, tot pe bain marie, se freaca galbenusurile cu zahar si 2 linguri apa, dupa ce a rezultat o compozitie spumoasa, se amesteca cu ciocolata si dupa omogenizare, se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se amesteca usor cu frisca batuta.
Caisele spalate, desfacute, se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zahar dupa gust, doar cateva minute, apoi se scot usor cu o spumiera.
Intr-o forma rotunda se pun pe fund si pe margini piscoturi inmuiate in zeama de la caise rece, acoperind si locurile libere cu bucati mici, se rastoarna jumatate din crema, deasupra se pun caise, se acopera cu restul de crema, se niveleaza suprafata, se acopera cu piscoturi trecute prin compot, se pune o farfurie deasupra direct peste piscoturi si se lasa la frigider cel putin 6 ore, dar ideal ar fi pana a doua zi, cand se scoate farfuria, se pune un platou deasupra si se rastoarna cu atentie.
Se topeste ciocolata neagra impreuna cu 1 lingura frisca lichida sau lapte tot pe bain marie, se amesteca energic pentru omogenizare, apoi se toarna peste sarlota si se orneaza cu caise, se taie si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Supa cu tortellini si fasole verde
Bucataras.RO

Supa cu tortellini si fasole verde

 O supa ce te scoate din incurcatura cand doresti sa prepari ceva fara prea mari dureri de cap. Ador tortellini, atat in...

Supa cu tortellini si fasole verde
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola