Sacher (Tort de Ciocolata)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sacher (Tort de Ciocolata)

Ingrediente

  • Blat:
  • 1/2 ceasca de unt moale (la temperatura camerei)
  • 1/2 ceasca de zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 5 oua
  • coaja rasa de la 1 lamiie
  • 3 linguri cu faina
  • Umplutura:
  • 400 g dulceata (gem) de caise
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 15 g ulei (eu am folosit de porumb)

Mod de preparare

Am batut spuma cele 5 albusuri cu mixerul.

Separat am frecat (tot cu mixerul) untul moale si zaharul pina a devenit o spuma alba.

In acest timp pe foc la bain marie am pus la topit 100 gr ciocolata amara. Cind s-a topit am lasat-o sa se raceasca putin si am turnat-o peste untul frecat cu zaharul.

Am amestecat din nou cu mixerul si am adaugat galbenusurile pe rind.

Apoi albusurile spuma amestecind de sus in jos cu grija si la sfirsit de tot cele 3 linguri de faina trecute prin strecuratoare ca sa nu faca cocoloase.

Forma de tort cea detasabila am uns-o cu unt si apoi cu faina si am turnat compozitia. Cuptorul era deja incalzit la foc mediu (in reteta scria 165 grade celsius) si am pus la copt pt 40 minute.

Blatul racit se taie in doua si se unge cu 3/4 din gemul de caise. Se aseaza celalalt blat peste si se unge deasupra cu restul de gem.

Peste se toarna glazura: ciocolata amara se topeste la bain marie cu untul, cind e lichida jumatate se pune separat intr-un alt vas si se lasa la racit in timp ce cealalta jumatate se lasa in continuare in apa la 45 grade, cind prima jumatate s-a racit de tot se amesteca intre ele si se adauga uleiul care ii va da stralucire - asta a fost "secretul" lui Salvatore de Riso el insa a folosit ulei de floarea soarelui. Asta daca vreti sa aveti o glazura lucioasa si care sa ramina moale. Daca nu, turnati numai ciocolata topita la bain marie peste tortul uns cu gemul de caise si cind se va raci glazura va fii mai "dura/casanta".

Eu am ornat tortul cu capsuni in ideea sa ii dea un aer de primavara. In reteta tradusa de la televiziunea austriaca (careia eu i-am schimbat doar cantitatile ca sa o fac pe masura exigentelor noastre) zice ca trebuie sa scrii "Sacher" deasupra lui cu ciocolata topita.
Sacher tort - reteta pe care am gasit-o pe net tradusa de la televiziunea austriaca si am combinat-o cu glazura pe care am vazut cum a preparat-o un cofetar italian (Salvatore di Riso) intr-o Simbata din luna Ianuarie la emisiunea Prova del Cuoco (rai1).

Se consuma cu sau fara frisca langa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti