Sacher (Tort de Ciocolata)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sacher (Tort de Ciocolata)

Ingrediente

  • Blat:
  • 1/2 ceasca de unt moale (la temperatura camerei)
  • 1/2 ceasca de zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 5 oua
  • coaja rasa de la 1 lamiie
  • 3 linguri cu faina
  • Umplutura:
  • 400 g dulceata (gem) de caise
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 15 g ulei (eu am folosit de porumb)

Mod de preparare

Am batut spuma cele 5 albusuri cu mixerul.

Separat am frecat (tot cu mixerul) untul moale si zaharul pina a devenit o spuma alba.

In acest timp pe foc la bain marie am pus la topit 100 gr ciocolata amara. Cind s-a topit am lasat-o sa se raceasca putin si am turnat-o peste untul frecat cu zaharul.

Am amestecat din nou cu mixerul si am adaugat galbenusurile pe rind.

Apoi albusurile spuma amestecind de sus in jos cu grija si la sfirsit de tot cele 3 linguri de faina trecute prin strecuratoare ca sa nu faca cocoloase.

Forma de tort cea detasabila am uns-o cu unt si apoi cu faina si am turnat compozitia. Cuptorul era deja incalzit la foc mediu (in reteta scria 165 grade celsius) si am pus la copt pt 40 minute.

Blatul racit se taie in doua si se unge cu 3/4 din gemul de caise. Se aseaza celalalt blat peste si se unge deasupra cu restul de gem.

Peste se toarna glazura: ciocolata amara se topeste la bain marie cu untul, cind e lichida jumatate se pune separat intr-un alt vas si se lasa la racit in timp ce cealalta jumatate se lasa in continuare in apa la 45 grade, cind prima jumatate s-a racit de tot se amesteca intre ele si se adauga uleiul care ii va da stralucire - asta a fost "secretul" lui Salvatore de Riso el insa a folosit ulei de floarea soarelui. Asta daca vreti sa aveti o glazura lucioasa si care sa ramina moale. Daca nu, turnati numai ciocolata topita la bain marie peste tortul uns cu gemul de caise si cind se va raci glazura va fii mai "dura/casanta".

Eu am ornat tortul cu capsuni in ideea sa ii dea un aer de primavara. In reteta tradusa de la televiziunea austriaca (careia eu i-am schimbat doar cantitatile ca sa o fac pe masura exigentelor noastre) zice ca trebuie sa scrii "Sacher" deasupra lui cu ciocolata topita.
Sacher tort - reteta pe care am gasit-o pe net tradusa de la televiziunea austriaca si am combinat-o cu glazura pe care am vazut cum a preparat-o un cofetar italian (Salvatore di Riso) intr-o Simbata din luna Ianuarie la emisiunea Prova del Cuoco (rai1).

Se consuma cu sau fara frisca langa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura Carpati
2
Dulciuri

Prajitura Carpati

Prajitura Carpati
Cheesecake cu capsuni
3
Dulciuri

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat