Sacher (Tort de Ciocolata)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sacher (Tort de Ciocolata)

Ingrediente

  • Blat:
  • 1/2 ceasca de unt moale (la temperatura camerei)
  • 1/2 ceasca de zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 5 oua
  • coaja rasa de la 1 lamiie
  • 3 linguri cu faina
  • Umplutura:
  • 400 g dulceata (gem) de caise
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 15 g ulei (eu am folosit de porumb)

Mod de preparare

Am batut spuma cele 5 albusuri cu mixerul.

Separat am frecat (tot cu mixerul) untul moale si zaharul pina a devenit o spuma alba.

In acest timp pe foc la bain marie am pus la topit 100 gr ciocolata amara. Cind s-a topit am lasat-o sa se raceasca putin si am turnat-o peste untul frecat cu zaharul.

Am amestecat din nou cu mixerul si am adaugat galbenusurile pe rind.

Apoi albusurile spuma amestecind de sus in jos cu grija si la sfirsit de tot cele 3 linguri de faina trecute prin strecuratoare ca sa nu faca cocoloase.

Forma de tort cea detasabila am uns-o cu unt si apoi cu faina si am turnat compozitia. Cuptorul era deja incalzit la foc mediu (in reteta scria 165 grade celsius) si am pus la copt pt 40 minute.

Blatul racit se taie in doua si se unge cu 3/4 din gemul de caise. Se aseaza celalalt blat peste si se unge deasupra cu restul de gem.

Peste se toarna glazura: ciocolata amara se topeste la bain marie cu untul, cind e lichida jumatate se pune separat intr-un alt vas si se lasa la racit in timp ce cealalta jumatate se lasa in continuare in apa la 45 grade, cind prima jumatate s-a racit de tot se amesteca intre ele si se adauga uleiul care ii va da stralucire - asta a fost "secretul" lui Salvatore de Riso el insa a folosit ulei de floarea soarelui. Asta daca vreti sa aveti o glazura lucioasa si care sa ramina moale. Daca nu, turnati numai ciocolata topita la bain marie peste tortul uns cu gemul de caise si cind se va raci glazura va fii mai "dura/casanta".

Eu am ornat tortul cu capsuni in ideea sa ii dea un aer de primavara. In reteta tradusa de la televiziunea austriaca (careia eu i-am schimbat doar cantitatile ca sa o fac pe masura exigentelor noastre) zice ca trebuie sa scrii "Sacher" deasupra lui cu ciocolata topita.
Sacher tort - reteta pe care am gasit-o pe net tradusa de la televiziunea austriaca si am combinat-o cu glazura pe care am vazut cum a preparat-o un cofetar italian (Salvatore di Riso) intr-o Simbata din luna Ianuarie la emisiunea Prova del Cuoco (rai1).

Se consuma cu sau fara frisca langa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Prajitura cu nuca si nes
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si nes

O prajitura gustoasa cu blat de nuca si multa crema de cafea. Sigur e pe placul multora. Mie mi-a placut mult chiar daca nu...

Prajitura cu nuca si nes
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!